Sfaturi utile pentru pregatirea listelor de invitati pentru nunta si botez

Daca te pregatesti pentru o nunta sau pentru un botez, ai multe lucruri de care sa te ocupi, fiindca orice detaliu este important. Conteaza locatia, formatia, tinutele si meniul care trebuie sa fie pe placul tuturor.

Cu toate acestea, pe langa aspectele mentionate, nu trebuie sa uiti de listele de invitati! Persoanele dragi sunt cele langa care vei petrece aceste evenimente unice, asa ca nu ai cum sa le omiti. Descopera cum poti sa pregatesti corect listele de invitati, din randurile de mai jos.

Stabileste numarul persoanelor pe care le inviti

Este esential sa pornesti de la numarul persoanelor pe care le vei invita. Desi nu poti sti de la inceput numarul precis, ai nevoie de unul aproximativ, ca sa poti gasi localul potrivit, meniurile necesare si sa intocmesti planul meselor.

Totodata, lista de invitati te ajuta sa comanzi si un numar suficient de invitatii pentru nunta sau botez, dar si marturiile. Gandeste simplu si intreaba-te cat de bine cunosti acele persoane pe care doresti sa le chemi la petrecere.

Ia in calcul tipul de eveniment

Exista si alte criterii dupa care te poti ghida cand creezi listele de invitati. Asa ca, gandeste-te la ce tip de eveniment iti doresti. Daca visezi la o nunta mica sau la un botez restrans, cu siguranta nu vei trece pe lista ta prietenii cu care ai pierdut legatura, cunostintele de la serviciu sau toate rudele. Pentru un eveniment modest si intim, lista de invitati nu trebuie sa contina decat familia, rudele apropiate si cei mai buni prieteni.

In functie de tipul evenimentului, poti alege o lista de invitati pentru botez sau nunta, care sa corespunda cerintelor tale.

Care este bugetul de care dispui?

Bugetul este un alt detaliu esential. Poate ca stii deja o suma pe care iti permiti sa o cheltui pentru organizarea nuntii. Insa, ar fi bine sa tii cont de o suma de bani si cand creezi lista de invitati.

Cu cat sunt mai multi invitati, cu atat va trebui sa platesti mai mult pentru inchirierea localului, meniuri, invitatii sau chiar transport.

Pastreaza in minte locul desfasurarii evenimentului

Daca te gandesti la liste de invitati pentru nunta si botez, trebuie sa stii ca acest detaliu este important, pentru un eveniment ca la carte. Locul in care se tine petrecerea se poate face in functie de numarul invitatilor.

Totusi, daca doresti sa organizezi nunta sau botezul intr-un loc anume, asigura-te ca este suficient de mare incat sa gazduiasca toate persoanele apropiate.

Invitatii vin sau nu insotiti?

Este o intrebare pe care merita sa ti-o adresezi, atunci cand pregatesti listele de invitati pentru nunta si botez. De obicei, invitatii vin la astfel de evenimente fie singuri, fie insotiti.

Poate ca ai pe lista 60 de nume, dar, daca fiecare persoana vine insotita, numarul invitatilor se va dubla. Mai mult, gandeste-te si la faptul ca unii dintre invitati vor dori sa-si ia copiii cu ei.

Opteaza pentru culoarea preferata

Dupa ce vei stabili un numar final al invitatilor la nunta sau botez, ai in vedere si culoarea ta preferata. Poate nu iti doresti o anumita tema pentru eveniment, dar vrei o lista de invitati pentru nunta cu motiv floral. Sau esti atras de liste de invitati pentru botez care contin personaje animate, pe placul micutilor. 

Stabilirea persoanelor care vin sau nu la un eveniment poate fi o etapa mai putin placuta a organizarii, dar necesita toata atentia ta. Tine cont de sfaturile noastre, astfel incat sa alcatuiesti corect lista de invitati.

Cu siguranta, doresti ca toti cei dragi sa-ti fie alaturi intr-o zi unica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *