Cum alegi corect pistolul de vopsit ?

Ar fi bine sa ai mereu la indemana un profesionist care sa te poata ajuta cu toate activitatile pe care le ai de facut. Din pacate insa, specialistii sunt din ce in ce mai greu de gasit. Din fericire, au aparut din ce in ce mai multe instrumente care iti permit sa faci munci grele in regim propriu.

Spre exemplu, daca vrei sa vopsesti un perete in casa, un instrument sau chiar o masina, poti folosi un pistol profesional de vopsit. Va trebui sa petreci putin timp invatand cum se foloseste si cautand trucuri prin care sa obtii rezultate foarte bune, insa intr-un final vei putea sa iti faci singur treaba.

Daca vrei cele mai bune rezultate insa, nu este suficient sa ai cunostintele necesare, fiind nevoie si de un aparat foarte bun.

IN principiu, un pistol de vopsit este simplu: este un pistol conectat la un rezervor cu vopsea prin care pulverizezi rapid stratul de vopsea dorit. Nu toate pistoalele sunt la fel, insa. Exista pistoale cu aer comprimat, care se folosesc de aer pentru a propulsa vopseaua si pistoale fara aer comprimat.

Pistoalele cu aer comprimat sunt ideale pentru utilizarea casnica ( vopsirea mobilierului sau a altor piese casnice) , dar si pentru vopsilea automobilelor si a suprafetelor mari. Sunt eficiente prin disiparea lichidului in vapori foarte fini si echilibrati. Aceste pistoale asigura un jet puternic si sunt usor de folosit, fiind foarte compacte.

Pentru proiectele de o anvergura mai mare sunt mai utile pistoalele fara aer. Acestea acopera suprafete extinse si nu sunt foarte exacte. Tocmai de aceea, nu permit vopsirea unor obiecte mici. Chiar daca au o presiune mare insa, pot fi controlate prin limitatoare si diverse diuze.

Indiferent de tipul de pistol pe care il achizitionezi, atunci cand faci asta trebuie sa tii cont de mai multe detalii:

  • De performantele lui. Asigura-te ca ai un pistol de vopsit suficient de puternic pentru ceea ce ai de facut. Daca ai de realizat un proiect hobby vei avea nevoie de o putere de maxim 200 W. Daca, in schimb, ai de realizat un proiect mai mare, puterea poate sa ajunga la 650 W. Performantele pot tine cont si de marimea rezervorului sau de tipul diurezlor folosite.
  • Accesoriile cu care vine pistolul. Cu cat mai mutle capete interschimbabile are pistolul, cu atat mai bine. Nu doar capetele conteaza insa, ci si mastile, ochelarii de protectie sau furtunurile.
  • Ce poate sa faca pistolul. Asigura-te ca pistolul ales are cat mai multe functii. POate avea jet reglabil pe intensitate, functionare in sistem automat sau indicatori de debit si de presiune care sa te ajute sa lucrezi foarte eficient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *