Cum alegi un workstation bun?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Pe piaţă sunt o mulţime de oferte workstationuri. Fiecare producător promite performanţe de top şi încearcă să te atragă cu o mulţime de softuri speciale, de componente deosebite, special gândite pentru acel workstation.

Alegerea unui workstation bun nu e dificilă dacă te documentezi, te consulţi cu specialişti din domeniul IT şi ai şi răbdare să analizezi şi să compari caracteristicile importante de la fiecare workstation în parte.

Ca să îţi simplificăm alegerea unui workstation bun ţi-am pregătit o listă cu toate criteriile esenţiale care îţi vor garanta alegeri inteligente şi inspirate de fiecare dată. Dacă vrei un workstation de top, una dintre puținele soluții pe care le ai este HP Z840, iar în varianta refurbished investiția va fi amortizată într-un timp record.

Procesor. Ai nevoie de procesor puternic pe un workstation, care poate suportă şi mai multe aplicaţii ce rulează în paralel, care ştie să îşi gestioneze resursele în aşa fel încât să ofere eficienţă maximă şi putere mare de procesare. Sunt de preferat procesoarele cu multe nuclee, 28-64 de preferat, dacă ai sarcini complexe de realizat pe workstation, de la AMD, Intel, de ultimă generaţie, cu Turbo Boost pe care să te poţi baza şi tehnologii, softuri de optimizare automată a funcţionării lor. Atenţie la procesor să aibă şi frecvenţe cât mai mari exprimate în MHz pentru a procesa cât mai rapid orice fel de sarcini, indiferent de perioada de timp alocată procesărilor.

Placa video şi memoria RAM, caracteristici importante

Placa video. Aici trebuie să ai placă grafică de la AMD şi Nvidia pentru performanţe foarte bune, răcire foarte bună dacă vei folosi mai multe monitoare. Se va ţine cont şi de echilibrul dintre placă video şi procesor, de adaptarea la toate tipurile de sarcine desfăşurate cu un workstation. Plăcile grafice se pot schimba şi arhitectura se personalizează uşor dacă nu găseşti de la început configuraţia de care ai nevoie, asta e marele avantaj al unui workstation modern pentru afacerea ta.

Memoria RAM. Vei lucra cu mai multe aplicaţii care au nevoie de resurse multe şi de mult RAM ca să funcţioneze în parametri normali? Te vei baza pe multitasking şi pe foarte multe programe deschise în paralel şi funcţionale cât e deschis workstationul? Ai nevoie de RAM cât mai mult de la 16GB în sus, 32-64GB RAM ar fi de preferat la un workstation. Atenţie şi la viteza RAM, să fie cât mai mare ca să poţi avea o execuţie rapidă a sarcinilor pe care le vei avea de făcut cu noul workstation pentru business.

Stocarea şi conectivitatea în prim-plan

HDD-ul sau SSD-ul, mediile de stocare. Preferă SSD-urile pentru că sunt mai rapide şi consumă şi mai puţin curent electric, sunt mai stabile şi mai uşor de gestionat dacă apar defecţiuni, ai mai puţine erori, eficienţa lor e mai mare. Stocarea de peste 1TB, oricât de mare, este de preferat pe un workstation.

Atenţie aici la viteza SSD-ului, la citire-scriere, pentru a putea lucra rapid şi eficient indiferent cât de multe date ai de procesat şi câte programe vei folosi. Un workstation are şi un loc special pentru un HDD adiţional, aşa că vei putea folosi şi Hard Disk.

Conectivitatea. La un workstation vei avea şi un monitor sau mai multe, diverse periferice, dispozitive, aşa că e nevoie de cât mai multe porturi de toate tipurile, HDMI, USB de ultimă generaţie, Thunderbolt, DisplayPort, cititoare de carduri, Bluetooth integrat, Wi-Fi rapid etc. Mai multe porturi înseamnă şi flexibilitate mai mare în caz că ai nevoie vreodată şi de alte dispozitive la care nu te-ai gândit iniţial.

spot_imgspot_img