Cum fac față parinții cu rate la bănci cheltuielilor de început de an școlar?

În ziua de azi, în România, tot mai multe familii au rate la bănci. Fie că sunt credite imobiliare sau de nevoi personale, ratele trebuie plătite la timp, în caz contrar datornicii se confruntă cu situații neplăcute în care stresul își spune cuvântul.

Începutul de an școlar este o perioada foarte stresantă pentru părinții ai căror copii au nevoie de haine noi, rechizite, dar pe de altă parte aceștia trebuie să plătească utilitățile, ratele la bănci, și să găsească un buget și pentru pregătirile de iarnă.

Practic, perioada septembrie-octombrie poate fi considerată la fel de proastă din punct de vedere financiar că și perioada ce urmează sărbătorilor de iarnă. Profesioniștii KRUK România  sunt alături de părinții care țîn foarte mult la copiii lor, dar și la situația financiară a familiei.

Ce cheltuieli intervin la început de an școlar

Bugetul pentru începutul de an școlar trebuie planificat cu câteva luni înainte, nu în luna august, după concediu, când banii sunt puțini, cheltuielile sunt mari, familia aflându-se într-un adevărat impas financiar.

Copiii au nevoie de haine noi pentru școală deoarece aceștia cresc de la an la an, au nevoie de rechizite noi, de manuale, de caiete de lucru, iar toate acestea trebuie să se încadreze în buget. Pe lângă aceste cheltuieli, intervin și cheltuielile legate de întreținerea locuinței, de utilități și cel mai important, de ratele care trebuie plătite la timp!

În fiecare an, părinții cu datorii la banca se confruntă cu problema pregătirii în mod corespunzător a copiilor pentru școală. Pretențiile lor sunt mari, bugetul este limitat și de aici încep problemele.

Analiștii financiari fac studii an de an și arată care este prețul unui ghiozdan modest echipat, unui ghiozdan scump și echipat cu toate cele necesare, dar și diferența dintre hainele de început de an achiziționate dintr-un magazin mare sau din magazinele mici și cu articole vestimentare de bună calitate.

Echilibrarea bugetului familiei cu cheltuielile de început de an școlar

Înainte de a cumpără rechizite școlare, este bine că părinții să facă o lista împreună cu copilul pentru obiectivele necesare și să se limiteze la acea lista, fără a ceda tentațiilor din magazine și rugăminților copiilor. Fiecare articol trecut pe lista ar trebui să fie însoțit de un interval de preț în care să se încadreze, pentru a nu depăși bugetul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *