Cum inlocuiesti bateria auto cu una noua?

inlocuitea bateriei auto

Daca este timpul sa inlocuiesti bateria auto cu una noua si este prima data cand faci acest lucru, nu inseamna ca nu o sa poti. Iata cateva sfaturi generale cate te vor ajuta sa schimbi vechea baterie auto cu una noua.

Nu conteaza cat de bine ai grija de masina ta cand vine vorba de consumabile, acestea necesita inlocuirea periodica datorita uzurii dar si a stilului personal de conducere. Bateria auto este una dintre piesele consumabile, care indiferent de stilul de conducere, datorita uzurii aceasta trebuie o data la 3-4 ani.

Din fericire, inlocuirea unei baterii auto este foarte simpla si chiar iti recomandam inlocuirea acesteia de unul singur, doar ca, trebuie sa ai in vedere anumite aspecte importante pe care trebuie sa le urmezi pas cu pas pentru o inlocuire corecta a bateriei auto.

In primul rand, trebuie sa-ti planifici momentul potrivit in ceea ce priveste inlocuirea bateriei auto. Nu este indicat sa te apuci de aceasta treaba seara dupa ce ai ajuns de la serviciu, poate obosit sau dimineata devreme inainte sa pleci la serviciu.

Din cauza timpului scurt sau a oboselii ai sanse mari sa omiti unele lucruri si sa nu faci o inlocuire corecta a bateriei auto.Cel mai bun moment pentru inlocuirea unei baterii auto este weekend-ul sau intr-o zi in care esti liber.

Deconectarea bateriei auto

Atentie!

In astfel de cazuri este necesar sa iti iei anumite masuri de protectie, cum ar fi manusi de protectie, ochelari si un halat. Acestea te vor proteja de unele pericole care pot sa apara in timpul inlocuirii bateriei auto.

Inainte sa deconectezi bateria auto veche de pe masina, asigura-te ca ai achizitionat cea mai buna baterie auto pentru masina ta. Este recomandat dar nu este necesar sa cuplezi cablurile la un acumulator auto extern deoarece in momentul in care ai decuplat bateria auto veche, anumite parti electronice cum ar fi radioul, ceasul, numarul de kilometri inregistrati sa se reseteze.instalarea unei baterii auto

  1. Cauta informatii despre cum deconectezi vechea baterie auto in cartea tehnica a masinii tale. In general, bateria auto se afla sub capota intr-un loc bine delimitat, special pregatit pentru aceasta. Pentru unele masini de o generatie mai noua sau mai veche, bateria auto poate fi montata in alte locuri decat sub capota. Cele mai multe dintre ele au un loc special in portbagaj, ori sub podeaua masinii.

 

  1. Nu este greu sa identifici cablurile electrice, o borna pozitiva “ + ”, si o borna negativa “ – “ . In general, borna pozitiva este diferentiata de cea negativa prin culoare si anume borna pozitiva poate avea un capac rosu peste capatul cablului sau chiar cablul poate avea culoarea rosie.

 

  1. Pentru deconectarea cablurilor de pe bateria auto foloseste unelte adecvate precum o cheie inelara fixa sau una cu clichet. Sansele ca piulita sau surubul de pe capetele cablurilor sa se piarda sub motor sunt mari, asa ca te sfatuim sa nu desfiletezi de tot aceste capete pentru a evita pierderea lor prin motor.

 

Atentionare!

In timpul desfiletarii suruburilor sau piulitelor de pe bateria auto, asigura-te ca nu vei atinge cu unele obiecte metalice cu care lucrezi, bornele + si – in acelasi timp deoarece risti sa produci un scurt circuit care poate defecta anumite parti electrice ale masinii.

  

  1. Indeparteaza cablurile de pe bateria auto cu atentie si asaza-le intr-o pozitie in care sa nu se atinga unul de altul. In general, bateria auto are un sistem de prindere format din cleme de fixare a acesteia, pune clemele intr-un loc sigur pentru a evita pierderea acestora.

Indepartarea bateriei auto se face cu grija. In primul rand, este necesar sa porti manusi de protectie pentru a evita un accident, sa te asiguri ca manerul bateriei auto nu prezinta defecte si trebuie sa fii pregatit deoarece, orice baterie auto are o greutate considerabila.

Instalarea bateriei auto

Dupa ce te-ai asigurat ca ai cumparat bateria auto speciala pentru tipul tau de masina, acum este cazul sa o si montezi. Este important sa nu faci miscari bruste in timpul montarii bateriei noi, deoarece este posibil sa atingi alte piese sau sa fisurezi locul special amenajat pentru bateria auto.

  1. Montarea bateriei auto nu se face oricum. In primul rand i-a in calcul ca bateria trebuie montata intr-o pozitie specificata in cartea tehnica si mai important decat atat, monteaza bateria auto in asa fel incat cablurile electrice sa fie prinse de borne intr-un mod cat mai sigur.

 

  1. Dupa ce ai asezat bine bateria auto in locul special amenajat, este cazul sa montezi sistemul de cleme care o va tine fixa. Inainte de montarea cablurilor, desigileaza bornele bateriei auto si poti aplica pe fiecare dintre borne un strat subtire de pasta importiva coroziunii.

 

  1. Pentru montarea cablurilor pe bornele bateriei auto, in primul rand ia in calcul evitarea atingerii cu uneltele cu care lucrezi concomitent cele doua borne. Monteaza cablul pe borna cu semnul pozitiv + si asigura-te ca ai strans foarte bine pentru a evita desprinderea accidentala de borna. Repeta actiunea si pentru borna negativa – .

 

  1. Daca te-ai asigurat ca montarea bateriei auto este corecta, este indicat sa mai faci o verificare prin miscarea bateriei auto pentru a observa daca esti bine pusa in locul ei si poti chiar sa verifici daca ai strans bine cablurile printr-o tragere usoara de capatul acestora.

Dupa ce vei termina de instalat bateria auto si te simti mult mai in siguranta ca nu vei ramane fara curent electric in timpul unui concediu, te sfatuim sa te urci in masina si sa mergi cu bateria veche la un magazin specializat pentru o reciclare gratuita a bateriei auto vechi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *