Cum să îngrijești perfect părul facial și corporal

aparat tuns corporal

Părul în exces – iată o problemă din ce în ce mai prezentă în viața bărbatului modern. Un aspect îngrijit al părului poate duce la creșterea încrederii în sine și la o igienă mai bună. Prin urmare, nu este de mirare că tot mai mulți bărbați se orientează spre achiziționarea unui aparat de tuns corporal care să îi ajute să arate perfect.

Însă, odată achiziționat, cum trebuie să îngrjești fiecare zonă? Ei bine, noi îți venim în ajutor și îți spunem cum să îngrijești fiecare zonă a corpului pentru ca imaginea ta să fie mereu impecabilă.

De ce este recomandat să îți îngrijești părul în exces?

După cum știi,  este important să faci mereu o impresie bună în jurul tău. Iată care sunt beneficiile îngrijirii părului:

  • vei arăta mai bine – lipsa părului în exces îți va scoate în evidență mușchii, iar tu vei arăta mai tânăr și mai tonifiat;
  • vei transpira mai puțin – ei bine, da, dacă ai mai puțin păr, corpul nu va trebui să lucreze la fel de mult pentru a regla temperatura, ceea ce duce la o scădere a nivelului de transpirație;
  • este mai igienic – firele de păr pot atrage pielea moartă și praful ca un magnet, astfel că dacă este scurt și îngriit, acest risc este diminuat;
  1. Îngrijirea părului de pe cap

Dacă preferi să te tunzi singur în intimitatea casei tale, este bine să știi că, pe lângă un aparat de tuns corporal, vei mai avea nevoie și de alte instrumente, precum: o oglindă, un pieptene și o foarfecă de tuns.

Primul  lucru de care îți recomandăm să ții cont este forma feței tale. În cazul în care ai fața rotundă, este bine să lași părul mai lung în vârful capului și mai scurt în dreptul pomeților, pentru a alungi vizual chipul. Dacă ai o față în formă de inimă, este recomandat să îți lași părul mai lung în dreptul pomeților, iar în cazul în care ai o formă a feței pătrată, un breton scurt este alegerea ideală.

Alte recomandări de care ar fi bine să ții cont este să începi mereu cu setarea pentru lungimea cea mai mare a părului pentru a te asiura că nu vei tăia mai mult decât este nevoie. De asemenea, nu uita de perciuni și margini. Ține urechea cu mâna și tunde părul la dimensiuni egale pe ambele părți.

  1. Îngrijirea bărbii

Barba, indiferent de lungimea ei, este primul lucru pe care o persoană îl va vedea la tine, de aceea este important ca aceasta să fie îngrijită mereu. Iată recomandările noastre:

  • pentru a nu apuca să capete un aspect neîngrijit, ar fi bine să tunzi barba la două săptămâni și asta pentru că părul din această zonă crește foarte repede;
  • un aparat de tuns cu ghidare laser este alegerea perfectă, căci te va ajuta să obții un contur bine definit, iar rezultatul final va fi remarcabil;
  • în cazul în care barba ta este lungă, este recomandat să te folosești de un pieptene pentru a întinde firele de păr și pentru a tunde părul la dimensiuni egale;
  • petru ca barba ta să aibă un aspect și mai îngrijit, poți să alegi să folosești la final un ulei pentru barbă care îți va menține părul hidratat și îl va face mai puțin aspru la atinigere;
  1. Îngrijirea părului corporal

Axilă și zona inghinală

În zona axilei nu este necesar să razi părul de tot, ci poți opta pentru tunderea acestuia până la doi centimetri. Zonei inghinale, însă, ar trebui să îi acorzi o atenție deosebită și asta deoarece este  zonă foarte sensibilă. Recomandarea noastră este să nu tunzi părul până la piele pentru a nu risca să te iriți și să folosești cea mai mică treaptă a aparatului. De asemenea, la final este bine să aplici pe piele o cremă hidratantă.

Îngrijirea părului din nas, urechi și sprâncene

Aparatele de tuns corporale de pe piață au accesorii speciale pentru aceste zone delicate, având un design ergonomic care să permită să ajungi cu ușurință în zonele de care vrei sa te ocupi.

Pentru nas, folosește un capăt special al aparatului și tunde cu grijă firele rebele. Pentru sprâncene este de ajuns să tunzi părul dintre ele și, dacă este nevoie, poți pieptăna firele în sus și să le tunzi pe cele prea lungi.

Piept, spate, umeri

Pentru aceste zone îți recomandăm să tunzi părul la la lungime mică, dar să nu îl îndepărtezi de tot. Folosește aparatul de tuns în direcția opusă celei de creștere a firelor de păr și folosește-te de o oglindă pentru a vedea mai bine ce faci.

Așadar, acum este foarte simplu să ai un aspect îngrjit. Ține cont de recomandările noastre și îți garantăm că vei lăsa o impresie plăcută tuturor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *