Cum iti poti redobandi permisul auto

Ai ramas fara permisul de conducere pentru o perioada de 60 sau de 90 de zile? Atunci trebuie sa stii ca exista o posibilitate de a-l recupera mai repede si anume, daca promovezi examenul perioada de suspendare se va reduce cu 30 de zile. Poti descoperi mai multe detalii despre ce inseamna redobandirea permisului auto.

  Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgi pentru a –ti redobandi permisul auto

Mai intai de toate trebuie sa stii ca testul poate fi sustinut doar in primele 30 de zile de suspendare conform articolului 106 din lege “(1) Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susţine, la cerere, testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie prevăzut la art. 104 alin. (2) lit. a) până în a 30-a zi, inclusiv, sau până în a 45-a zi, inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pentru care poate solicita reducerea potrivit art. 104 alin. (3) sau art. 104 alin. (4), după caz.”

Conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a putea sustine examenul conform articolului 221 sunt: “(1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;”

Dupa ce ai sustinut examenul auto vei avea nevoie de urmatoarele documente:  o copie a dovezii de conducere fata – verso, o cerere tip de reducere a suspendarii, o copie a cartii tale de identitate, o copie proces verbal si bineinteles o copie a chitantei pentru plata amenzii. Abia dupa ce se aproba cererea iti vei putea ridica permisul de conducere cu dovada de conducere dar si cu cartea de identitate. Mai trebuie sa retii ca daca in urmatoarele 6 luni de la redobandire ti se mai suspenda permisul auto atunci se vor mai adauga alte 30 de zile la data de suspendare. Incearca sa conduci cu mai multa atentie si sa respecti toate regulile de circulatie pe viitor pentru a evita aceste situatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *