Cum îți pregătești autoturismul pentru iarnă?

0

 Iarna se apropie cu pași incredibil de repezi, iar tu trebuie să îți pregătești autoturismul pentru condiții meteo extreme, precum gheață, polei sau zăpadă. 

 

        Siguranța ta este cea mai importantă când te deplasezi cu mașina, motiv pentru care te sfătuim să ții cont de următoarele sfaturi, care te vor ajuta să treci iarna cu bine și să fii pregătit pentru imprevizibil.

    1. Înlocuiește anvelopele de vară cu cele de iarnă. Riscul de accidentare este foarte mare dacă nu vei respecta acest sfat. Aderența anvelopelor de iarnă este diferită de cea a anvelopelor de vară, fiind special proiectate pentru sezonul rece.

 

  • Accesorii esențiale pe care trebuie să le porți în portbagaj. 

 

  • Raclete pentru geamuri. Alege unele confecționate dintr-un material care nu zgârie. Astfel, economisești bani, pentru că nu va fi nevoie să schimbi parbrizul sau celelalte geamuri la interval scurt;
  • Lanțuri pentru roți, în caz de ninsori abundente;
  • Haine foarte călduroase, mănuși, ciorapi, căciuli, încălțăminte, pături groase. Poate nu ai loc pentru toate, dar nu se știe când ai nevoie de ele;
  • Lichide;
  • Spray anti gheață;
  • Lopată pentru zăpadă.

 

  • Asigură-te că nivelul lichidelor este corespunzător. 

 

  • Lichidul de răcire, ce trebuie schimbat frecvent;
  • Lichidul de parbriz, care trebuie să suporte anumite temperaturi.
  1. Antigelul. Alege unul pregătit pentru temperaturi de până la -30 grade.

Rolul antigelului pe timpul iernii este evitarea înghețării fluidelor. 

 

  • Verifică și menține în parametrii normali, sistemul de încălzire, care pe lângă faptul că te ajută să nu îngheți în mașină, are rolul de dezghețare a parbrizului și geamurilor, ceea ce îți asigură vizibilitate totală pe drum. Atenție la filtrul de polen care nu trebuie să fie înfundat, pentru că aerul nu va mai circula cum trebuie, iar geamurile se vor dezaburi mult mai greu.

 

Acoperă pe timpul nopții parbrizul cu o folie sau altceva pentru a evita formarea stratului de gheață. 

    1. Parchează mașina într-un garaj. Dacă nu ai această posibilitate, folosește un spațiu parțial închis. 

 

  • Pornește mașina la câteva zile, dacă nu te deplasezi cu ea, și menține pentru câteva minute motorul pornit.
  • Protejează bateria autoturismului. Pornirea motorului iarna solicită bateria mult mai mult decât în sezonul călduros, fiind nevoie de un curent de câteva ori mai mare decât vara.

 

  1. Verifică și întreține sistemul de iluminare. Deoarece consumă mai multă energie în timpul iernii, este important să poți vedea ce este în fața ta, dar la fel de important este să fi văzut. Astfel riscul de accidentare este mult mai mic.

 

          Toate aceste sfaturi te vor ajuta să menții autoturismul în bune condiții, chiar și pe timpul de iernii, evitând tot soiul de probleme ce se pot ivi. Pentru confruntarea cu imprevizibilul asigură-te că ești echipat cum trebuie.

        În cazul în care ai probleme, apelează la specialiștii din cadrul service-ului auto,  AUTO VROM, pregătiți să răspundă la întrebările tale și să identifice cea mai bună soluție pentru tine și autoturismul tău. Apelează la service-ul auto și pentru echiparea corespunzătoare a mașinii sau întreținerea acesteia ori de câte ori este nevoie.

        Auto Vrom asigură întreținerea autoturismelor, dar și reparații pentru toate mărcile de autoturisme la un preț corect, servicii asigurate la cel mai înalt standard. Pentru detalii și informații suplimentare accesează vrom.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *