Cum pot beneficia domenii precum constructii, arhitectura si inginerie de beneficiile aplicatiilor de tip Building Information Modeling (BIM)

In cazul proiectelor in constructii programele asistate de computer inseamna avantaje deopotriva pentru proiectanti si pentru beneficiari. Aceste avantaje inseamna o mai mare rapiditate in derularea proiectului, colaborarea mult mai indeaproape intre proiectanti si beneficiari, dar si automatizarea multora dintre procesele cu caracter repetitiv care se regasesc in aceste domenii de activitate.

Printre cele mai eficiente si apreciate aplicatii software care pot fi folosite in domeniul constructiilor, al arhitecturii si al ingineriei se numara si aplicatiile software de tip Building Information Modeling (BIM).

Atuurile oferite de solutiile software de tip BIM

Odata ce un proiect de constructii, arhitectura sau inginerie decide sa apeleze la solutii de tip BIM, respectivul proiect va fi mult mai usor de coordonat si de gestionat. In acest sens intreaga documentatie a proiectului si evolutia implementarii proiectului respectiv sunt accesibile atat pentru proiectanti si echipele de lucru, cat si pentru cei care urmeaza sa fie beneficiarii proiectului respectiv.

Programele asistate de computer de tip BIM inseamna inclusiv capacitatea de a face o analiza a schimbarilor realizate in cadrul unui proiect. Aceste modificari pot fi vizualizate in timp real atat de beneficiari, cat si de proiectanti. Acest avantaj inseamna diminuarea considerabila a riscului inclusiv pentru aparitia erorilor in diferitele etape ale proiectelor in domenii precum constructii sau arhitectura.

Faptul ca aplicatiile software de tip Building Information Modeling ofera acces la servicii de tip cloud reprezinta un alt atuu important. Cu ajutorul serviciilor de tip cloud orice utilizator poate avea acces la informatiile complete privind derularea unui proiect, dar si la etapizarea informatiei in functie de calendarul de implementare a proiectului respectiv.

Aceste servicii de tip cloud inseamna ca toti utilizatorii vor avea un acces facil la intreaga cantitate de informatii referitoare la proiect.Nu in ultimul rand putem aduce in discutie atuul reprezentat de automatizarea unui numar mare de procese din cadrul diferitelor proiecte.

De asemenea, faptul ca toate informatiile si datele privitoare la un proiect pot fi centralizate intr-un singur loc reprezinta un atuu extrem de important daca tinem cont de imensitatea datelor folosite in proiecte de arhitectura sau de constructii.

Licentiere pentru diferite aplicatii de tip BIM

In contextul in care atuurile anterior amintite te-au convins ca merita sa investesti in aplicatii de tip BIM, atunci nu iti ramane decat sa apelezi la o firma specializata in servicii pentru licentierea diferitelor programe asistate de computer.

O astfel de firma este CADexpert NET, aceasta firma oferind clientilor sai posibilitatea de a beneficia de programe de tip BIM precum versiunea Autodesk BIM 360 Collaborate Pro si Powerproject BIM by Elecosoft.Solutia BIM 360 Collaborate Pro vine cu acces la foarte multe tipuri de module si instrumente menite a facilita coordonarea si documentarea proiectelor.

Versiunea Powerproject BIM by Elecosoft este un program asistat de computer care este ideal pentru gestionarea intr-un mod cat mai eficient a diferitelor proiecte din domeniul constructiilor. Pentru mai multe detalii privind cele doua aplicatii BIM propuse de CADexpert NET te invitam sa accesezi www.cadexpert.eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *