Cum poți să ai o terasă fără infiltrații?

Conceptul de terasă de bloc este adesea confundat cu acela de balcon, cu toate acestea, terasele de obicei sunt situate în partea cea mai de sus a clădirilor și sunt de sine stătătoare.

Balconul este conectat direct la una din celelalte camere ale reședinței. Problemele apar la un balcon mai rar, de regulă doar dacă acesta nu este închis pe toate părțile.

E nevoie de o firmă precum Hidroizolații Conduraru pentru a ține departe infiltrațiile ce apar mai ales în cazul teraselor.

Protejarea eficientă a teraselor

Există mulți factori care dăunează unei terase neizolate. În plus față de razele UV și temperaturile ridicate și scăzute (de multe ori într-o succesiune extrem de rapidă), un dușman redutabil pentru o terasă este în primul rând apa, care pătrunde fără acoperire în acoperirea plăcii, provocând coroziune, umiditate și, ca urmare, crăparea betonului.

Pentru a menține un mediu confortabil, este foarte obișnuit printre proprietari ca să instaleze copertine și huse pentru a proteja terasa de soare și ploaie, făcând ca întreținerea să fie mult mai simplu de făcut și cu rezultate mai bune.

Unul dintre cele mai avantajoase trucuri este a se monta o copertină retractabilă, deoarece oferă comoditatea de a fi rulată atunci când este necesar, nu este grea și garantează un aspect modern. În plus, este ușor de curățat, necesitând doar apă și săpun.

Cum se previn prin lucrări de construcție infiltrațiile la terase?

În trecut, prezența infiltrării apei pe terase era foarte frecventă, din cauza lipsei accesului la informații și a atenției reduse a proprietarilor la acest aspect, dar respectiva neglijență s-a dovedit că poate să conducă în scurtă vreme la niște consecințe grave, generând cheltuieli cu reparațiile foarte mari.

Din acest motiv, oamenii au căutat tot felul de soluții de impermeabilizare eficiente.

Istoria ne spune că primele civilizații utilizau uleiurile și bitumurile naturale pentru izolații, fiind găsite dovezi referitoare la acest lucru atât în Zidul Chinei și în bazinele băilor romane.

Astăzi, cele mai renumite produse utilizate pentru protejarea substratului terasei împotriva apei, umezelii și a altor condiții meteorologice sunt acoperirile bituminoase și compușii polimerici de hidroizolație.

Una dintre metodele de impermeabilizare cele mai populare în România este utilizarea unor învelișuri asfaltice. Compoziția lor este de multe ori formată din cauciuc, poliester, folie de polietilenă și fibre de sticlă, elemente care oferă o rezistență și elasticitate destul de mari. Acest covor asfaltic se vinde în general în role.

Durabilitatea medie a covorului hidroizolant este de cinci până la zece ani, dar trebuie ca să  spunem că trebuie ca aplicarea și mentenanța sa să se realizeze corect, de către o companie specializată, nicidecum de persoane necalificate.

O altă soluție pentru combaterea infiltrării apei în zona teraselor este utilizarea foliilor din PVC (clorură de polivinil), care au avantajul că se pot aplica extrem de rapid.

O metodă considerată eficientă este și utilizarea unei hidroizolații cu silicon, mai ales pe acele porțiuni care au nevoie de o anume reparație.

Izolația folosită de profesioniști pentru plăcile de terasă trebuie să conțină polimeri adecvați, rezistenți la razele solare, dar și la îngheț și procesele de îmbătrânire ale elementelor terasei, adică la acei factori care pot accelera viteza de distrugere a substratului.

Impermeabilitatea la ceață, protecția împotriva apei și a umezelii, proprietățile ridicate de etanșare și flexibilitatea care permit prevenirea fisurilor sunt, de asemenea, importante la un material folosit pentru lucrările de hidroizolație.

Pare mult prea complicat? Tocmai de aceea este bine a se apela cu încredere la meseriașii experimentați de la Hidroizolații Conduraru care pot ca să stabilească care metodă de protecție este cea mai adecvată pentru un tip de terasă ori altul și să efectueze această operațiune la un nivel de calitate imbatabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *