Cum prepari cea mai delicioasa piftie cu pui?

Una din cele mai delicioase si mai apreciate retete de sarbatori, fie ca vorbim de sarbatorile Pascale sau de cele de iarna este piftia. Pana nu demult, piftia era preparata exclusiv din carne de porc. Acum, in societatea moderna actuala, cand se pune atat de mare accent pe sanatate si pe dieta, piftia se prepara si din carne de pui sau de curcan.

Cea mai delicioasa piftie cu pui se prepara rapid, simplu, din carne de pui La Provincia de buna calitate, sanatoasa.

Ingrediente necesare pentru piftia cu pui

Pentru a prepara piftie cu pui, gospodinele au nevoie de 6 copane de pui cu os si piele La Provincia, de 6 aripioare de pui La Provincia, de 5 morcovi, de 2 teline mici, o ceapa-doua, de cativa catei de usturoi, cateva frunze de dafin, o legatura de patrunjel, sare si piper.

Piftia de pui este o reteta deloc costisitoare si foarte usor de preparat. Este foarte important ca toate ingredientele sa fie de buna calitate pentru reusita preparatului.

Cunoscuta si sub numele de racitura, piftia cu pui poate fi servita atat in familie, cat si ca aperitiv la petreceri, atat in perioada de iarna, cat si in perioada calda. Cu o dificultate medie si un timp de preparare destul de lung, necesar fierberii ingredientelor, piftia cu pui va fi extrem de apreciata.

Mod de preparare piftie cu pui

Piftia cu pui se prepara extrem de simplu. Se portioneaza aripioarele si copanelele si se pun intr-o oala mare. separat, se curata morcovii, telinele, usturoiul si se adauga intregi peste carnea de pui. Se umple oala cu apa si se pune totul la fiert, impreuna cu condimente, foi de dafin si cu restul de ingrediente necesare prepararii piftiei.

Atunci cand sunt fierte, legumele se scot si se lasa numai puiul. Se spumeaza apa in care fierbe carnea. Cand carnea se desprinde de pe os, este timpul sa fie scoasa din oala si sa fie lasata la racit. Supa se lasa la racit si dupa cateva minute se filtreaza printr-o sita. Se curata ceapa si se adauga in apa pusa din nou la incalzit si se completeaza cu carnea de pui.

Se acopera oala cu capac si se lasa la o intensitate mica a focului timp ce cateva zeci de minute. Apa se mai filtreaza inca o data si se lasa la racit. Carnea de pui se portioneaza in bucati mici si legumele se taie rondele. Se aseaza carnea si legumele in vase sau in forme de briose sau de savarine si se decoreaza cu legatura de patrunjel.

Se lasa piftia cu pui la racit pentru 8 ore sau peste noapte. Piftia se poate decora cu rondele de ou fiert, cu icre rosii, cu oua de prepelita fierte, cu boabe de mazare fierte, cu castraveti murati sau cu morcovi fierti taiati in forma de floare. Pentru un plus de varietate, gospodinele pot face piftie dintr-un pui intreg, fara organe.

LaProvincia este o marca inregistrata a grupului Carmistin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *