Folosirea excesiva a combustibililor fosili, defrisarile – in principal pentru a face spatiu pentru cresterea vitelor si amprenta umana in crestere – au un impact drastic asupra starii planetei noastre. De asemenea, emisiile mai mari de gaze cu efect de sera cauzate de activitatea umana au tinut – timp de cel putin un deceniu – oamenii de stiinta de mediu in alerta maxima, deoarece pamantul se incalzeste in ritm rapid, provocand, printre multe rezultate neplacute, sezoane grele si furtuni mult mai severe.
O alta consecinta nedorita a vietii moderne pe glob este diminuarea rapida a materialelor pure. Gazul care alimenteaza masinile si avioanele noastre, electricitatea care ne lumineaza casele si birourile si energia care conduce productia in intreaga lume – toate provin din combustibili fosili.
Ramanem fara metale noi
Cercetatorii cred ca unele dintre materiile prime ale pamantului, cum ar fi staniul, zincul si cuprul, ar putea fi complet epuizate in urmatorii 10 pana la 75 de ani. Desi acest lucru nu este de bun augur pentru pamantul pe care toti il impartasim si il numim acasa, creeaza oportunitati sporite pentru fiecare dintre noi de a lua in considerare utilizarea zilnica a combustibilului si a energiei.
Pe masura ce beneficiem cu totii de resursele bogate pe care pamantul le ofera, este la latitudinea fiecaruia sa isi faca partea in protejarea mediului nostru comun. Daca sunteti o persoana careia ii pasa de locul in care locuiti, poate exista o modalitate relativ usoara de a va implica in reducerea amprentei pe care nu ati luat-o in considerare inainte.
Care e aceea? Reciclarea de fier vechi.
Care sunt beneficiile reciclarii de fier vechi?
Metalul existent, precum aluminiul gasit in cutiile de racoritoare, poate fi reciclat cu usurinta. In unele cazuri, metalul produs din reciclare necesita cu 95 la suta mai putina energie pentru a fi topit, in comparatie cu topirea standard din minereu. Pentru metalul care a fost deja rafinat si procesat, o a doua fabricatie este mai usoara, mai curata si mai putin consumatoare de energie.
Procesul este similar cu ceea ce se intampla cu alte materiale reciclate, cum ar fi lemnul. Deoarece produsul brut a fost deja extras din copac, reutilizarea partilor acestuia este mult mai usoara pentru toata lumea, de la producatori individuali pana la producatori la scara mare.
Reciclare pentru mediul inconjurator si pentru profit
Companiile de colectare fier vechi (si Mama Natura!) depind de oameni ca dvs. pentru a sustine eforturile de reciclare a fierului vechi care poate fi gasit in multe locatii.
Firele dvs. vechi si resturi mici sunt macinate si topite in brichete noi. Un bonus suplimentar pentru recuperarea fierului vechi este ca puteti castiga si niste bani in plus!
Concluzii
Indiferent de unde sau cum alegeti sa incepeti, ceea ce este cel mai important este sa faceti parte dintr-o schimbare globala si o cultura a reciclarii care inseamna rezultate pozitive pentru comunitatile noastre. Indiferent daca alegeti sa reciclati cantitati mici de fier vechi din cand in cand, sau sa deveniti un expert in acest hobby, puteti contribui la reducerea efectelor negative ale productiei de combustibili fosili prin reciclarea fierului vechi.