Cum Sa Alegeti Cel mai Potrivit Kit Panouri Fotovoltaice?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Statele europene sustin si promoveaza utilizarea energiei alternative pentru a scadea emisia de noxe si a contribui la un mediu inconjurator mai putin poluat. Energia alternativa, cunoscuta si ca energie verde sau regenerabila este prezenta si in Romania.

In momentul de fata, exista diverse proiecte care stimuleaza productia de energie verde precum Casa Verde. Potentialul energiei verzi este nelimitat iar partea cea mai buna este ca nu are efecte negative asupra mediului. In tara noastra, cererea pentru energie verde si mai ales pentru kit-uri panouri fotovoltaice continua sa creasca.

Care Sunt Obiectivele Europei cu Privire la Energia Verde?

Romanii doresc sa utilizeze energie verde si ar fi pacat sa nu faca acest lucru, tinand cont de faptul ca tara noastra are un potential urias. Obiectivul Parlamentului European este ca pana in anul 2030 cel putin 35% din consumul energetic al Europei sa fie din energie verde.

Potrivit unui articol publicat de Agentia Europeana de Mediu, „Consumul sporit de surse regenerabile de energie s-a dovedit benefic în multe domenii. Progresul înspre atingerea obiectivelor europene și naționale face ca sursele de energie regenerabile să înlocuiască efectiv combustibilii fosili și să susțină o tranziție structurală către energia curată.”

Telul intregii Europe este reducerea emisiilor de carbon si utilizarea, intr-o masura cat mai mare, a energiei regenerabile. Folosirea energiei verzi duce la o dependenta mai mica  de combustibili fosili, care dauneaza mediului. Pe termen lung, energia regenerabila, precum un kit panouri fotovoltaice, este o solutie excelenta.

Este posibila, ba chiar incurajata, productia de energie printr-un sistem fotovoltaic. Astfel consumatorii vor beneficia de independenta energetica si de un mediu inconjurator mai curat. Energia electrica generata de panourile fotovoltaice este produsa de lumina soarelui; astfel, se va putea produce o astfel de energie tot timpul.

In ultimii ani s-au facut progrese semnificative in ceea ce priveste energia verde; kit-urile de panouri fotovoltaice utilizate in prezent sunt eficiente din punct de vedere energetic; sistemele fotovoltaice pot produce o cantitate considerabila de energie pentru o locuinta, chiar daca nu ofera o independenta energetica totala.

Potrivit unui articol din Adevarul, „ În contextul preocupărilor privind reducerea poluării şi a diminuării dependenţei de furnizorii de energie electrică, tot mai multe persoane fizice caută alternative, arătându-se interesate de sistemele fotovoltaice.” Ar fi pacat sa ramanem indiferenti la efectul negativ pe care il au combustibilii fosili asupra mediului. In loc sa ignoram sursele de energie verde, ar trebui sa aflam cum le putem utiliza cat mai eficient.

Care Sunt Miturile Despre Kit Panouri Fotovoltaice?

Multi consumatori nu utilizeaza energie verde deoarece nu sunt informati cu privire la acest aspect si nu stiu care sunt beneficiile. Exista multe nelamuriri in mintea oamenilor legate un sistem fotovoltaic care necesita un kit panouri fotovoltaice precum:

 • Sistemele fotovoltaice necesita multa mentenanta – este bine de stiut ca un astfel de sistem are o garantie de minimum zece ani si o durata de viata de la 25 la 30 de ani; se poate spune ca aceasta investitie este rentabila si va fi amortizata in cativa ani. In ceea ce priveste intretinerea panourilor, este important ca acestea sa nu acumuleze prea mult praf sau moloz pentru a functiona la capacitate maxima.
 • Panourile fotovoltaice nu genereaza suficienta energie in anotimpul rece – consumatorii trebuie sa inteleaga ca aceste sisteme genereaza energie si iarna deoarece ele au nevoie de lumina pentru a genera energie, nu de caldura; atata timp cat panourile nu sunt acoperite de zapada sau gheata, ele vor continua sa genereze energie.
 • Un kit panouri fotovoltaice nu este suficient de fiabil si durabil – fiabilitatea unui sistem este influentata de componentele acestuia; produsele de calitate superioara sunt create sa faca fata unor conditii meteo extreme. Durata lor de viata este undeva in jur de 30 de ani.
 • Folosirea unui astfel de sistem presupune sa fiti in afara retelei – majoritatea locuintelor care folosesc energie verde sunt conectate si la reteaua electrica nationala. Casele care se bazeaza pe un sistem autonom sunt cele situate in zone indepartate, unde nu este o retea electrica.
 • Energia verde este scumpa – sistemele bazate pe kit panouri fotovoltaice au devenit foarte accesibile in ultimii ani, preturile acestora scazand considerabil. Pe Solarx.ro veti gasi sisteme fotovoltaice mai accesibile ca oricand, care reprezinta o investitie foarte buna.

Ce Trebuie Sa Stiti despre Kit-urile de Panouri Fotovoltaice

Daca doriti sa achizitionati un kit panouri fotovoltaice aveti trei optiuni:

 • Un sistem independent sau cu acumulare in baterii, cunoscut ca si off-grid
 • Un sistem autoconsum, cunoscut ca si hibrid
 • Un sistem cu conectare la retea, cunoscut ca si on-grid

Specialistii in domeniu ii pot ajuta pe cei interesati sa faca alegerea corecta. Pentru a face o achizitie satisfacatoare pe termen lung, este important sa se raspunda la urmatoarele intrebari:

 • Sunt conectat la o retea de distributie curent electric?
 • Care este scopul sistemului fotovoltaic? Doriti independenta energetica sau un sistem de rezerva care sa fie de ajutor atunci cand reteaua nu face fata?
 • Unde vor fi instalate panourile?
 • Ce consumatori vor fi alimentati de la panouri, de exemplu iluminat, TV, frigider, masina de spalat, pompe de irigare si altele.

Consumatorii trebuie sa tina cont de necesitatile electrice precum si de particularitatile technice si banii pe care ii au la dispozitie. Specialistii in domeniu ii vor ajuta pe cei interesati de kit-uri panouri fotovoltaice sa evite greseli costisitoare.

Nu se poate spune ca un sistem fotovoltaic este ieftin; prin urmare, este recomandat ca cei interesati sa aiba o idee cat mai clara cu privire la necesitatile lor energetice si bugetul disponibil. Potrivit unui articol interesant din ZF, „Chiar daca nu este vorba despre o locuinta noua, orice roman poate incepe sa isi eficientizeze locuinta, fie ea o casa mai veche sau un apartament.”

Cu putina cercetare si cu ajutorul specialistilor in domeniu, nu ar trebuie sa fie o problema pentru proprietarii din Romania sa gaseasca un sistem fotovoltaic corespunzator necesitatilor lor. Un astfel de sistem este creat pentru a functiona fara probleme o perioada lunga de timp, insa necesita o investitie considerabila. De aceea, cel mai bine este ca cei care vor sa achizitioneze un kit panouri fotovoltaice sa stie la ce sa se astepte de la acesta.

spot_imgspot_img