Cum sa alegi cadoul perfect pentru fiecare persoana in acest Craciun

Suntem deja cufundati in luna anului cand cele mai multe cadouri sunt cumparate si schimbate. Gasirea detaliilor corecte nu este intotdeauna usoara, deoarece trebuie luati in considerare multi factori: bugete, gusturi si chiar locul de resedinta al persoanei care primeste cadoul.

Si astfel se intampla ca alegerea cadourilor sa fie o arta pe care, cu siguranta, nu toata lumea o stapaneste. Uneori, de exemplu, optam pentru un lucru gresit, deoarece ne pasa mai mult de experienta noastra atunci cand livram obiectul decat de valoarea reala a acestuia. Daca doriti sa stiti cum sa alegeti cadoul perfect , trebuie sa tineti cont de urmatorii factori inainte de a va lansa in magazine (fizice sau online) si de a cumpara primul lucru care va atrage atentia. Pe Conde.ro am pregatit o lista cu cele mai bune magazine online de cadouri de unde puteti alege cadoul perfect pentru persoanele dragi din viata dvs.

Alegerea cadoului perfect: trebuie sa fie util

Pentru a avea succes, trebuie sa alungam ideea ca un cadou trebuie sa fie atragator, original sau ostentativ. Cel mai important lucru este ca este util pentru persoana care urmeaza sa o primeasca. Pare evident, dar aceasta premisa este adesea trecuta cu vederea, atunci cand este de o importanta vitala daca vrem sa se intareasca relatia dintre datator si destinatar.

Un studiu realizat in departamentul de psihologie de la Universitatea William Paterson a observat cum primirea unui cadou atractiv il afecteaza pe unul util, concluzionand ca oamenii acorda mai multa importanta faptului ca darul este practic , ceea ce ii face sa se simta mai aproape a celui care i-l daruieste pentru ca a fost atat de considerat. Avand in vedere acest lucru, va recomandam sa reflectati inainte de a cumpara orice obiect sau experienta. Luati in considerare daca prezentul la care va ganditi se potriveste bine cu persoana care urmeaza sa il primeasca, daca este stilul lor sau daca are nevoie de el pentru a-si imbunatati calitatea vietii. In cazul experientelor, trebuie sa luati in considerare apropierea de locul de resedinta. Cu exceptia cazului in care persoana respectiva a spus foarte clar ca vrea sa se bucure de un anumit restaurant sau de un astfel de tratament, intrebati-va daca se va bucura de fapt de el. Nimeni nu ar vrea sa primeasca un cadou pe care nu-l va folosi niciodata.

Ramaneti la lista de dorinte

Daca au stabilit deja calea usoara, nu exista niciun motiv pentru care ar trebui sa faceti acest proces mai complicat. Desi credeti ca originalitatea este un factor cheie atunci cand alegeti cadoul perfect, majoritatea oamenilor prefera sa primeasca ceva ce vor sa aiba. Daca sunteti ghidat de aceasta dorinta deja exprimata, va veti salva posibile dureri de cap, veti preveni o posibila dezamagire prost ascunsa (sau nu) pe chipul prietenului sau rudei dvs. si veti evita o calatorie inapoi la magazinul din care a venit prezentul.

Fericirea lor este mai importanta decat a ta

Cu totii ne place sa oferim detalii celor dragi; Mai mult, stiinta a aratat deja ca a fi generos ne face mai fericiti . Nu este nimic mai bun decat sa vezi chipul fericit al cuiva care primeste acest detaliu de la noi, dar te-ai oprit sa te gandesti la ce se intampla dupa momentul schimbului? Daca doriti sa stiti cum sa alegeti cadoul perfect pentru orice ocazie si persoana, trebuie sa interziceti pentru o clipa factorul wow din ecuatie. Gandeste-te la toate momentele in care le-ai dat copiilor tai ceva si au lasat acea jucarie deoparte in cel mai scurt timp. Reactia dvs. initiala a fost entuziasta, dar satisfactia pe termen lung a fost scurta, Adevarat? In loc sa cautati o reactie initiala, ar trebui sa optati pentru cadouri care pot aduce fericire destinatarului pentru o lunga perioada de timp. In acest fel, veti putea transmite afectiunea dedicata utilizarii la alegere dupa utilizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *