Cum să alegi cartonul bitumat potrivit pentru acoperișul casei tale

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Acoperișul locuințelor joacă un rol foarte important în ceea ce privește protecția casei. Realizat în mod corect, un acoperiș protejează de ploi și intemperii, dar și de frig și de infiltrarea apei în structura locuinței. Un mod bun de a realiza protecția acoperișului este prin folosirea cartonului bitumat, așadar dacă te pregătești să construiești sau să renovezi, iată cum ar trebui să alegi în mod corect acest produs!

Alege cartonul bitumat potrivit pentru acoperișul tău

Cartonul bitumat se găsește cel mai adesea sub formă de role cu anumite lungimi. Acesta este un tip de carton tratat pe suprafață cu bitum și un strat fin de nisip. Poți folosi carton bitumat pentru acoperiș fie sub formă de role, fie sub formă de șindrilă bituminoasă. Așadar va trebui să analizezi foarte bine tipul acoperișului raportat la tipul cartonului pe care vrei să îl folosești.

La nevoie, poți discuta cu echipa de specialiști cu care vrei să montezi produsul, pentru a afla care sunt cele mai bune opțiuni pentru casa ta. Astfel, aceștia îți vor putea recomanda folosirea unui anumit tip de carton, în funcție de cerințele casei tale. 

Alege cartonul în funcție de calitatea acestuia

Pentru a te asigura că beneficiezi de confortul dorit, dar și de o calitate superioară a produselor, te poți documenta cu privire la calitatea cartonului pe care îl vei folosi. Spre exemplu, un carton bitumat potrivit va trebui să nu aibă foile lipite între ele, pentru că altfel îți va fi dificil să îl montezi.

Cartonul bitumat este calitativ și potrivit pentru a fi utilizat atunci când foile se desfac ușor și când acesta este menținut în poziție verticală. De asemenea, cartonul trebuie să fie complet uscat, deoarece, în caz contrar, acesta va fi dificil de montat. 

Alege cartonul bitumat în funcție de montaj

Felul în care se montează cartonul este de asemenea foarte important, deoarece în funcție de tipul elementelor structurale se poate impune un anumit procedeu, tocmai pentru a garanta rezistența. Cartonul se poate monta la rece, prin fixare mecanică sau pot fi folosite procedeele de montare la cald, prin termosudare, cu ajutorul flăcării.

Cel de-al doilea procedeu și anume montajul la cald, este mult mai eficient în ceea ce privește rezistența, însă necesită mai mult timp de lucru și o pregătire foarte bună a substratului.

Substratul necesită pregătire pentru orice tip de fixare, însă în cazul montajului la cald poate fi necesară o sablare la nivelul betonului, pentru a permite aderența corectă a rolelor de carton bitumat.

Respectă specificațiile din proiect

Inginerul proiectant poate face recomandarea de acoperire a suprafețelor cu carton bitumat. În cazul acesta, vei observa că recomandările sunt clare și bazate pe faptul că acest material are o durabilitate foarte mare și de asemenea prezintă o rezistență foarte bună în timp. 

În plus, materialul este ușor și, comparativ cu alte materiale de acoperire, nu pune presiune pe construcție, așadar nu influențează greutatea proprie a acesteia. Mai mult decât atât, cartonul bitumat funcționează foarte bine ca sistem de izolare, așadar este un produs benefic pentru locuința ta. 

Dacă nu știi ce anume să alegi atunci când vine vorba despre acoperișul tău, cea mai bună soluție este aceea de a discuta cu specialiștii pentru a afla care sunt avantajele și dezavantajele folosirii cartonului bitumat, comparativ cu alte materiale. În funcție de informațiile primite vei putea lua o decizie potrivită care să te ajute să îți protejezi casa de intemperii. 

spot_imgspot_img