Întreţinerea accesoriilor auto în 3 paşi simpli

Date:

Deprinderea unei rutine pentru întreţinerea maşinii tale te ajută să prelungeşti durata de viaţă a acesteia. De asemenea, îţi oferă condiţii mai sigure şi mai confortabile în timpul deplasării cu maşina. Iată câţiva paşi simpli pentru întreţinerea celor mai importante dintre accesoriile automobilului tău:

Reguli de spălare exterioară

Aspectul exterior al maşinii tale reprezintă cartea de vizită cu care te afişezi în trafic. Pentru maşinile inscripţionate, care afişează imaginea companiei, responsabilitatea este cu atât mai mare. Dincolo de eticheta personală, spălarea maşinii este şi o măsură de întreţinere pe termen lung a caroseriei şi a unor accesorii de exterior. Este important cât de des şi mai ales cum speli maşina. Pericolele la care este expus automobilul diferă în funcţie de condiţiile de drum şi de vreme prin care circulă. În anotimpul cald, maşina nu trebuie şamponată în bătaia razelor soarelui, deoarece există riscul uscării forţate a substanţelor de curăţat, care pot să păteze vopseaua. Pe timp de iarnă, la temperaturi negative, dacă nu ştergi foarte bine chederul din interior, ai toate şansele ca peste noapte uşile să îngheţe şi să nu poată fi deschise. Cu toate acestea, materialul antiderapant aruncat pe drumurile publice este puternic coroziv, aşadar trebuie îndepărtat cât mai rapid de pe elementele metalice. Soluţia este să speli periodic maşina, dar să te asiguri că uscarea se face cu responsabilitate, îndepărtând orice urmă de apă care ar putea îngheţa.

Cum să ai grijă de interior

Dacă exteriorul este mai degrabă pentru cei care te privesc în trafic, propria experienţă la volan depinde de starea interiorului. Atunci când te afli într-un mediu curat şi bine mirositor ai toate condiţiile să te concentrezi asupra traficului şi să rămâi relaxat. La polul opus, dacă eşti înconjurat de mizerie şi mirosuri grele există riscul să devii tensionat şi să reacţionezi la provocările din trafic. În plus, accesoriile de interior protejează componente importante ale maşinii. Murdăria de pe încălţăminte, cafeaua sau altă băutură vărsată pot trece prin mochetă, ajungând fie la cablurile pe care aceasta le acoperă, fie pe elementele metalice ale caroseriei. Pe lângă utilitate, preşurile au şi un pronunţat caracter estetic. Atunci când deschizi uşa unei maşini, printre cele mai vizibile elemente sunt accesoriile de la nivelul podelei. Iată de ce specialiştii în detailing recomandă instalarea de covoraşe auto tip mochetă pentru un aspect elegant, cu condiţia întreţinerii lor periodice în funcţie de materialul din care sunt confecţionate.

Kitul de întreţinere

Măsurile de întreţinere a maşinii necesită şi un anumit instrumentar. Regula de bază este că fiecare suprafaţă trebuie tratată cu obiectele şi substanţele potrivite. Pentru caroserie şi accesorii de exterior vei folosi detergent special, care protejează vopseaua, aplicat cu perii şi cârpe din microfibre. Întreţinerea interiorului începe prin aspirarea resturilor de pe scaune şi mochetă. Dacă ai un aspirator de mici dimensiuni, cu posibilitatea de încărcare la priza de 12V a maşinii, poţi menţine curăţenia mult mai uşor. În ceea ce priveşte planşa de bord şi tapiţeria, foloseşte produse dedicate curăţeniei pentru plastic, lemn, cauciuc sau material textil. Protejează toate obiectele din interior de factorii care le pot deteriora din exterior, de la ploaie până la razele ultraviolete ale soarelui. Utilizarea unui parasolar aplicat pe bord atunci când parchezi maşina pentru mai mult de o oră este o măsură salvatoare.

Accesoriile pe care le foloseşti pentru maşina ta sunt eficiente atât timp cât le îngrijeşti corespunzător. Atunci când sunt expuse la condiţii care le pot deteriora, durata lor de viaţă scade semnificativ. Foloseşte produsele potrivite pentru protejarea şi întreţinerea acestora, ca să te bucuri cât mai mult timp de funcţionalitatea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related