Cum sa alegi cele mai bune instalatii frigorifice pentru afacerea ta

Daca detii o afacere care are nevoie de echipamente frigorifice pentru a putea functiona eficient, stii cat de importanta este calitatea acestor echipamente. Mai mult, daca vrei sa iti deschizi un business de acest fel, trebuie sa fii constient de faptul ca integritatea produselor pe care vrei sa le vinzi este esentiala. Iar pentru a pastra integritatea unor alimente, ingrediente sau produselor de tip medicamente, este imperativ sa folosesti instalatii frigorifice de cea mai buna calitate.

Insa nu doar afacerile care au ca domeniu de activitate comercializarea sau producerea de bunuri ce necesita pastrare la loc racoros trebuie sa apeleze la sisteme si instalatii frigorifice. Daca esti in postura de a controla o afacere care isi desfasoara activitatea intr-un sediu de lucru, stii ca este foarte important sa le asiguri angajatilor tai un mediu placut. Din acest punct de vedere, tot produsele din categoria instalatiilor frigorifice te pot ajuta sa obtii efectul dorit. Parcurge acest material pentru a descoperi care sunt cele mai performante instalatii frigorifice pentru care poti opta, in functie de specificul afacerii tale, dar si pentru a intelege cum sa alegi firma cu care sa colaborezi. 

Tipuri de instalatii frigorifice si cum sunt ele utile

Din punct de vedere al tipologiei sistemelor frigorifice, acestea variaza si au intrebuintari in functie de specificul activitatii unei companii. Trebuie mentionate, in primul rand, vitrinele frigorifice. Acestea sunt ideale pentru magazinele care se ocupa cu comercializarea produselor alimentare. Exista vitrine frigorifice orizontale si verticale, in asa fel incat spatiul din orice magazin sa fie fructificat la maximum. De asemenea, vitrinele frigorifice orizontale si cele verticale sunt potrivite pentru tipuri diferite de produse si pot avea si capacitati de stocare variabile. Forma vitrinei frigorifice poate ajuta si din perspectiva de marketing, deoarece vitrinele frigorifice verticale, respectiv cele orizontale, pot ajuta la expunerea mai buna a produselor in fata clientilor, in functie de specificul lor. In acest caz, pe langa alegerea tipului de vitrine, un factor decisiv se va dovedi proiectarea si montarea intregii instalatii frigorifice.

O alta categorie frigo este constituita de camerele frigorifice. Acestea sunt spatii de refrigerare de dimensiuni ridicate si pot adaposti cantitati mari de bunuri la temperaturi scazute. Proiectate, construite si instalate cu atentie, camerele frigorifice vor fi spatii de refrigerare foarte eficiente, insa trebuie sa stii ca ele impun si un proces de mentenanta care trebuie sa fie excelent pus la punct. 

Si sistemele HVAC fac parte din categoria instalatiilor frigorifice. HVAC (Heating, Ventilation, Air conditioning) reprezinta sistemul prin care starea termica dintr-o cladire este in permanenta controlata pentru asigurarea unui nivel ridicat de confort. Sistemele HVAC sunt utilizate atat in cazul cladirilor de birouri, cat si in cazul cladirilor moderne de locuinte. Pentru a functiona corect, aceste sisteme necesita proiectare corecta si o instalare atenta. In plus, mentenanta periodica de calitate este necesara. 

La cine sa apelezi pentru proiectare si montaj instalatii frigorifice

Pentru a te asigura ca afacerea ta beneficiaza de instalatii frigorifice de cea mai buna calitate, trebuie sa colaborezi exclusiv cu firme experimentate si consacrate in domeniu. Acestea trebuie sa fie, in primul rand, extrem de prompte. Confortul termic, dar si asigurarea conditiilor optime de stocare pentru produsele alimentare sau farmaceutice sunt elemente ce nu pot astepta. Astfel, orice echipament necesar in acest sens trebuie sa fie montat in cel mai scurt timp posibil.

De asemenea, colaborarea cu o firma care iti poate asigura mentenanta usor accesibila si servicii integrate este deosebit de benefica. Este de preferat sa optezi pentru o firma care sa ofere si servicii de analiza si monitorizare a activitatii instalatiilor frigorifice, pentru ca acestea sa poata fi ajustate in timp, in vederea reducerii consumului de energie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *