Cum sa atragi clientii in restaurantul tau? Cele mai importante sfaturi

Cu multe sacrificii si resurse investite, ai reusit intr-un final sa-ti deschizi restaurantul mult visat, dar rezultatele nu sunt cele asteptate de tine. Ai analizat concurenta, ai angajat doua hostese care sa atraga clientii in restaurantul tau, insa rezultatele inca se lasa asteptate.

Ei bine, daca ai un restaurant cu o vechime pe piata de cel putin un an si inca privesti uimit la concurenta care  nu duce lipsa de clienti, cel mai probabil, in trecut, ai facut cateva greseli care au afactat imaginea restaurantului. Nu-ti faci griji, orice problema are o solutie, important este sa o gasesti.

Incearca sa afli cum privesc altii restaurantul tau

Trebuie sa recunoastem ca entuziasmul te poate determina sa crezi ca business-ul si serviciile tale sunt cele mai bune! Este important ca si clientii sa creada acelasi lucru, asta conteaza cu adevarat. Astfel, cauta in mediul online recenzii sau orice alte informatii in care clientii si-au spus parerea despre localul sau serviciile tale. Daca majoritatea afirma ca mancarea este prea scumpa, nu este buna sau ca restaurantul nu arata ok, atunci trebuie sa actionezi cat mai repede si sa aduci imbunatatiri.

Cunoaste-ti potentialii clienti si ofera-le ceea ce au nevoie

Trebuie sa stii ce fel de clienti iti doresti in restaurantul tau inca de cand decizi zona acestuia. Daca este intr-o zona centrala, gandeste-te la ce si-ar dori clientii sa serveasca intr-o seara relaxanta. De asemenea, daca restaurantul tau este pozitionat langa cladiri de birouri, potentialii tai clienti sunt chiar angajatii, deci ce crezi ca si-ar dori sa primeasca? Exact! Meniul zilei, preturi accesibile si preparate delicioase.

Atentie la echipamentele din bucataria restaurantului

In caz ca nu stiai, echipamentele din bucatarie influenteaza foarte mult gustul preparatelor. Astfel, iti recomand sa folosesti doar cuptoare profesionale.  Desi pretul este putin mai mare deoarece fac parte din categoria echipamentelor de calitate, reprezinta o investitie inteligenta. De asemenea, pentru a diversifica meniul din restaurantul tau, poti include si masini de inghetata. Inghetata este desertul preferat a multor romani, mai ales acum, pe timp de vara.

In alta ordine de idei, trebuie sa acorzi atentie si cantitatii. Romanii se asteapta sa primeasca mancare buna, in cantitati mari si la un pret cat mai mic. Incearca sa respecti dorintele lor, cel putin la inceput pana ii fidelizezi.

Analizeaza atitudinea personalului

Chiar daca timpul nu-ti permite, incearca totusi sa “stai cu ochii” pe personal si sa le analizezi comportamentul pe care il au fata de clienti. Daca observi nereguli la modul in care trateaza clientii, esti cel mai in masura sa schimbi acest lucru. Pune-te in pielea clientului si stai de vorba cu angajatii, explica-le cum ti-ai dori sa se comporte cu tine. Modul in care acestia trateaza clientii fie ii va atrage, fie ii va indeparta.

Succesul  nu se obtine usor, mai ales atunci cand business-ul nu are o reputatie buna. Asta nu inseamna ca trebuie sa te dai batut. Trebuie doar sa dai dovada de profesionalism, sa te informezi si sa pui in practica cele mai bune solutii.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *