Vrei sa iti amanetezi masina? Trebuie sa tii cont de aceste sfaturi

Atunci cand ai nevoie de o suma mare de bani intr-un timp scurt, te gandesti la o multime de modalitati prin care poti sa faci rost de banii necesari. Evident, trebuie sa luam in calcul doar modalitatile legale. In cazul acesta, solutia cea mai eficienta este un amanet auto de incredere.

Daca nu stiai, chiar si autoturismele se pot amaneta atunci cand avem o urgenta. Te prezinti cu masina, semnezi contractul, o amanetezi si primesti suma de bani pe care o poti folosi in orice scop doresti. Cat se poate de simplu si rapid!

Este foarte important sa tii cont de cateva reguli pe care nimeni nu ti le va spune inainte sa faci acest pas.

Asigura-te ca masina functioneaza perfect

Inainte de toate, trebuie sa te asiguri ca autoturismul pe care urmeaza sa il amanetezi functioneaza perfect si nu are vreun defect ascuns. Orice amanet auto dispune de un evaluator care va analiza in detaliu masina ta pentru ca ulterior, sa stabileasca la ce suma de bani se va incadra. De obicei, banii pe care ii primesti sunt 75% din valoarea totala a masinii. Procesul de evaluare al masinii se va face in functie de mai multe aspecte precum: marca masinii, anul fabricatiei, defectele, etc.  Nu uita sa te informezi si in legatura cu ce comision percep amanetele auto si intreaba ce se va intampla cu masina ta daca nu vei putea inapoia banii in timp util. De regula, in aceasta situatie, contractul se prelungeste, dar asigura-te ca si amanetul la care apelezi procedeaza astfel.

Iar ca un mic sfat, fa-i o programare la spalatorie inainte de a o duce la amanet.

Masina trebuie sa ajunga intr-o parcare monitorizata

Fiecare amanet auto ar trebui sa dispuna de o parcare supravegheata si monitorizata video. Doar in felul acesta vei fi sigur ca autoturismul tau va fi pastrat in siguranta pe toata perioada contractuala.

P.s Fii atent la detalii! Verifica numarul de kilometri inainte sa o lasi garantie si dupa ce o primesti. Este ilegal ca cineva sa iti foloseasca masina personala, chiar daca a fost amanetata.

Lasa-ti masina amanet doar in baza unui contract

Oricat de mare nevoie ai avea de bani, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te asiguri ca primesti un contract. Analizeaza clauzele, pune intrebari personalului si semneaza-l doar dupa ce l-ai citit si este de accord cu toate clauzele impuse.  

Solicita o evaluare telefonica

Majoritatea amanetelor auto ofera clientilor posibilitatea de evaluare telefonica. Contacteaza-i, spune-le ce masina ai, ofera-le cateva informatii despre ea si vei primi o evaluare estimativa. In felul acesta, nu vei mai pierde timp in trafic pentru a te prezenta cu masina. Se poate intampla ca suma de bani pe care amanetul ti-o ofera sa nu fie suficienta pentru tine si astfel, nu faci altceva decat sa pierzi energie si timp.

In concluzie, trebuie sa fii foarte atent la amanetul auto pe care il alegi! Masina ta trebuie sa fie pastrata in siguranta, iar tu trebuie sa primesti exact suma de bani de care ai nevoie.

Alegerile responsabile vor fi intotdeauna cele corecte!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *