Cum să divizați ecranul în Windows 10

0
servicii branding

În era digitală actuală, multitasking-ul devine tot mai important, iar capacitatea de a gestiona eficient mai multe aplicații și ferestre pe ecran este esențială. Windows 10 vine cu o funcționalitate excelentă pentru a vă ajuta să faceți acest lucru: divizarea ecranului. În acest articol, vă vom ghida pas cu pas în procesul de divizare a ecranului în Windows 10. Indiferent dacă lucrați de acasă, studiați sau vă jucați, această funcționalitate vă va îmbunătăți semnificativ experiența.

De ce este importantă divizarea ecranului în Windows 10?

Divizarea ecranului în Windows 10 vă permite să aveți mai multe aplicații sau ferestre deschise în același timp, ceea ce vă poate crește productivitatea și eficiența. De exemplu, puteți urmări un videoclip tutorial pe YouTube în timp ce faceți notițe în Microsoft Word sau puteți ține un ochi pe fluxul de știri în timp ce lucrați la un proiect important. Cu alte cuvinte, divizarea ecranului vă oferă posibilitatea de a vă organiza mai bine munca și de a economisi timp prețios.

Cum să divizați ecranul în Windows 10 ?

Pasul 1: Deschideți ferestrele sau aplicațiile pe care doriți să le divizați

Primul pas în procesul de divizare a ecranului în Windows 10 este să deschideți ferestrele sau aplicațiile pe care doriți să le aveți deschise simultan. Asigurați-vă că toate ferestrele sau aplicațiile pe care le veți folosi sunt deja deschise.

Pasul 2: Selectați fereastra principală

Alegeți fereastra principală, adică acea fereastră pe care doriți să o păstrați pe jumătatea superioară sau inferioară a ecranului. Faceți clic pe bara de titlu a ferestrei respective pentru a o activa.

Pasul 3: Utilizați combinația de taste Windows + săgeată

Pentru a diviza ecranul, utilizați combinația de taste Windows + săgeată. De exemplu, dacă doriți să plasați fereastra pe jumătatea superioară a ecranului, faceți următoarele:

  • Faceți clic pe fereastra principală pentru a o selecta.
  • Apăsați și țineți apăsată tasta “Windows” de pe tastatură.
  • În timp ce țineți apăsată tasta “Windows”, apăsați săgeata “Sus”.

Fereastra se va plasa automat pe jumătatea superioară a ecranului.

Pasul 4: Selectați fereastra secundară

După ce ați plasat fereastra principală pe jumătatea superioară sau inferioară a ecranului, selectați fereastra secundară pe care doriți să o plasați pe cealaltă jumătate a ecranului.

Pasul 5: Utilizați combinația de taste Windows + săgeată pentru fereastra secundară

Utilizați din nou combinația de taste Windows + săgeată, dar de data aceasta alegeți săgeata în direcția opusă celei în care ați plasat fereastra principală. De exemplu, dacă fereastra principală este pe jumătatea superioară a ecranului, utilizați combinația de taste Windows + săgeata “Jos” pentru a plasa fereastra secundară pe jumătatea inferioară a ecranului.

Pasul 6: Ajustați dimensiunile ferestrelor

Dacă doriți să ajustați dimensiunile ferestrelor pentru a le potrivi mai bine, puteți să trageți marginea dintre ele spre stânga sau spre dreapta. Aceasta vă va permite să distribuiți spațiul ecranului în mod corespunzător între cele două ferestre.

Dacă doriți să ajustați dimensiunile ferestrelor pentru a le potrivi mai bine, puteți să trageți marginea dintre ele spre stânga sau spre dreapta. Aceasta vă va permite să distribuiți spațiul ecranului în mod corespunzător între cele două ferestre.

Divizarea ecranului în Windows 10 este o funcționalitate utilă și ușor de utilizat care vă permite să lucrați mai eficient cu mai multe aplicații și ferestre deschise simultan. Cu ajutorul acestei tehnici, vă veți îmbunătăți productivitatea și veți putea face mai multe lucruri într-un timp mai scurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *