Cum să îți monetizezi website-ul? Totul despre Google AdSense!

blog-793047_1280

Ai un website și nu știi cum să faci bani cu el? Nu este deloc complicat. Există nenumărate programe care te ajută să îți monetizezi afacerea online. Printre acestea, cel mai utilizat este Google AdSense. În acest articol, îți vom arăta ce este acest program și cum îl poți utiliza spre beneficiul tău.

Aproape totul s-a mutat în online, iar la ora actuală există miliarde de website-uri și multe variante de a face bani online. Dacă te afli la început de drum și nu cunoșți foarte bine cum stă treaba cu publicitatea pe internet, Google îți vine în ajutor. Îți oferă o variantă extrem de practică de a-ți monetiza blogul sau site-ul.

Să o luăm de la început. Nu este obligatoriu să folosești Google AdSense. Poți să ai răbdare, să îți crești website-ul organic și, atunci când ajungi la un număr destul de mare de vizitatori unici, poți atrage clienții tăi singur. Aceștia își vor face publicitate pe site-ul tău, iar tu poți genera venituri. Desigur, aceasta este calea cea mai directă, dar și anevoioasă. Poate dura uneori câțiva ani buni până ajungi la un capital de imagine destul de mare pentru pagina sau afacerea ta. Dacă ești înarmat cu multă răbdare și perseverență, desigur că poți ajunge acolo. Mai există și varianta în care ai noroc să lansezi ceva atât de căutat sau să scrii un articol care devine viral peste noapte și așa te-ai pomenit cu un succes răsunător pentru blogul tău. Astfel de cazuri se întâmplă însă mai rar.

Dacă doreșți ca lucrurile să se miște ceva mai repede, poți oricând să folosești Google AdSense. Acesta este un program de publicitate online, lansat de Google în 2003 și este cel mai popular de pe internet. La ora actuală, peste zece milioane de website-uri din lumea întreagă îl folosesc, iar gigantul plătește în jur de zece miliarde de dolari pe an către toți editorii. În termeni simpli, acesta funcționează după următorul raționament: AdSense este liantul între deținătorul website-ului și companiile de publicitate, cei care vând reclame. Întreg procesul este unul sigur și transparent, două directive pe care Google pune foarte mult accent. Toți indicii metrici pot fi urmăriți cu ajutorul unui cont Google Analytics.

Din punct de vedere al agențiilor de publicitate, cu ajutorul acestui program, poți rula reclame sub diferite formate: text, imagine, reclame HTML, video etc. Din punct de vedere al editorului sau proprietarului website-ului respectiv, ai de ales dintr-o varietate de reclame pe care să le afișezi pe pagina ta. Poți încerca mai multe formate și poți vedea, în timp, care aduce cele mai multe venituri. Cum se folosește exact? Totul este destul de simplu și nu trebuie să fii informatician ca să îți instalezi programul. În primul rând, trebuie să îți faci un cont pe Google AdSense. Intri pe website, introduci datele tale și acesta va genera un cod pe care trebuie să îl introduci în adresa website-ului tău și cam asta e tot. Google va afișa reclame specifice pentru conținutul tău sau nișa pe care e construită afacerea. Acesta va analiza și ce au căutat vizitatorii pe site și va afișa publicitate în funcție de aceste căutări. Atunci când cineva îți va vizita pagina și va da click pe reclama respectivă, tu vei primi bani pentru fiecare click. Nu încerca să fraudulezi cumva numărul de click-uri sau să apeși tu singur. Google are un sistem foarte bine pus la punct care detectează orice activitate suspicioasă pe contul tău și ți-l poate suspenda direct.

Câți bani poți genera cu acest program? Depinde foarte mult de conținutul pe care îl faci. În funcție de nișa ta, comisionul pe care îl poți lua pe un click variază între 0,20$ și 15$. Sunt anumite industrii care generează venituri foarte mari sau anumite cuvinte cheie care sunt foarte căutate. Există nenumărate studii pe fiecare în parte și e bine să le verifici înainte, ca să îți faci o idee.

Dacă ești la început și nu știi în ce industrie să te lansezi, ține minte că cel mai important este numărul de vizitatori pe care îl are website-ul tău. Cu cât ai un trafic foarte mare, cu atât poți afișa mai multe reclame și aduna mai multe click-uri. Te afli la o răscruce și nu știi ce să alegi? Poți vizualiza diferite topuri cu cele mai vizitate site-uri din lume. Unul dintre acestea este Amazon. Desigur, ar fi destul de dificil să te lansezi într-o competiție directă cu un asemenea gigant, dar și el a început de jos. Încearcă să îl folosești spre avantajul tău. De exemplu, poți pune bazele unui magazin online în care să vinzi doar produse de anumite categorie, cum ar fi uscătoare de păr. Poți chiar comanda unele obiecte direct de pe Amazon. Un alt website extrem de popular este PokerStars. Se știe că industria de gaming online este la mare căutare și generează venituri de miliarde de dolari anual. Oamenilor le place să se joace, iar oferta de jocuri online s-a dezvoltat de mult încât e greu să ții pasul. Dacă îți place să scrii de exemplu, poți să pornești un blog despre jocurile de cazinou online, în care să explici fiecare joc în parte. Uneori, regulile de a juca ruletă online pot fi derutante chiar și pentru un jucător experimentat. Un alt website care are mare priză la public este Youtube. Cu toții ne-am petrecut ore-n șir uitându-ne la filmulețe pe el, fie de muzică, glume, filme etc. Poți folosi acest lucru spre avantajul tău. Dacă ești un artist la început de drum, crează-ti propriul website și postează filmulețe cu tine, cântând melodii sau recitând poezii spre exemplu. Apoi, postează-le pe Youtube. Nu știi niciodată cine le poate descoperi și, în plus, atragi și mai mult trafic direct pe pagina ta.

După cum poți vedea, este un program foarte ușor de utilizat, din care poți trage foarte multe beneficii. A nu se confunda cu programul AdWords, care este un pic diferit și folosește cuvinte cheie. Important este să creezi conținut care atrage, iar posibilitățile sunt nelimitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *