Cum sa porti un colier de argint

Intre tendintele clasice si cele noi, exista o lista cu toate tipurile de coliere care ne face sa realizam cat de variata este lumea bijuteriilor. Fiecare colier are si propria sa tinuta „preferata”. Pe langa caracteristicile fiecarui tip, vom vorbi in continuare si despre cateva sugestii cu privire la modul de purtare a colierelor de argint.

  1. Choker (30-38 cm)

Sa incepem cu cel mai scurt – chokerul se potriveste perfect in jurul gatului, indiferent de forma gulerului. Se crede ca originea sa este legata de Revolutia Franceza: aristocratii organizau petreceri pentru a comemora pierderile rudelor ghilotinate si, pentru aceasta, purtau un snur la gat. In franceza se numeste collier de chien si poate fi si din catifea sau dantela.

Cum sa-l porti: cu un tricou cu gat rotund sau pe un top cu umerii goi; dimineata la serviciu sau seara cu prietenii. Chokerul este potrivit pentru femeile de orice varsta! 

  • Colier pe gat (39-45 cm)

Acest tip de colier, asemanator cu chokerul, infasoara gatul intr-un mod subtil, neaderent si subliniaza frumusetea liniilor subtiri ale unui gat de „lebada”. O nota de eleganta care a inceput sa devina obisnuita in Anglia Victoriana, acestea pot fi coliere argint cu pandantiv, fin, scurt si minimalist, in care accentul este pus pe pandantiv.

Cum sa-l porti: este perfect cu un decolteu, cu o rochie cu umeri si fara maneci. Este perfect in special pentru femeile cu un gat frumos, subtire.

  • Colier Matinée (50-55 cm)

Lungimea colierului Matinée are o dimensiune medie comparativ cu toate tipurile de coliere. Un tip special este colierul gradat, cu o perla mare in centru, iar celelalte de diferite dimensiuni. Acesta poate fi si un colier argint cu o piatra mai mare pe un colier si una mai mare pe altul. Astfel de coliere poti gasi cu usurinta si la Ioana Preda.

Cum sa-l porti: asa cum sugereaza si numele, este folosit in timpul zilei, la o tinuta cu un aspect casual sau la birou. Matinée este potrivit pentru toate varstele.

  • Colier lung (65-90 cm)

Elegant, acest tip de colier iese in evidenta cu orice rochie pe care o porti. Este mai lung decat Matinée si coboara sub san, ajungand in unele cauzuri chiar la buric. Din acest motiv, poate fi folosit si infasurat. Frumusetea colierului lung este incontestabila! 

Cum sa-l porti: poate fi rasucit de mai multe ori, pentru a-l face mai scurt si mai voluminos sau il poti lasa sa atarne peste o camasa stransa. Este ideal pentru seara, se potriveste foarte bine cu o rochie eleganta, chiar si cu guler inalt, pentru un aspect fermecator si clasic.

Un colier este piesa de echilibru si cea care ofera tinutei tale o eleganta aparte. Fii deosebita cu ajutorul colierelor de la Ioana Preda, o creatoare de bijuterii care impresioneaza prin originalitate si gusturi rafinate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *