Cum să-ţi alegi corect cămaşa? Sfaturi vestimentare pentru bărbaţi

0

Dacă lucrezi la birou sau pur şi simplu preferi un stil mai elegant pentru ţinutele tale de zi cu zi sau pentru ai un eveniment mai special, atunci este important să alegi o cămaşă care să fie potrivită măsurilor tale şi care să fie şi confortabilă în acelaşi timp, pentru a-ţi complimenta forma fizică. Însă pentru a alege o cămaşă potrivită este necesar să ţii cont de câteva elemente cheie pentru a te asigura că obţii look-ul dorit. 

Iată cum să alegi cămaşa ideală pentru tine

1.Verifică gulerul

Pentru a te asigura că alegi cămaşa potrivită pentru dimensiunile corpului tău poţi verifica gulerul pentru început. Mărimea ideală ar trebui să îţi permită să bagi două degete. Dacă nu îţi permite asta înseamnă că prea strâmtă, iar dacă e mai largă de două degete s-ar putea să fie prea mare. 

2.Fii atent la umeri 

Umerii pot fi un alt indicator după care pot delimita mărimea potrivită a cămăşii tale. Pentru a determina dacă umerii cămăşii sunt aşezaţi unde trebuie poţi să-ţi iei drept punct de reper subraţul. Pentru o mărime potrivitp cusătura cămăşii trebuie să vină ca o continuare a subraţului, nici deasupra, dar nici peste linia respectivă.

3.Uită-te la lungime

De asemenea, şi lungimea cămăşii reprezintă un criteriu la care trebuie să fii atent atunci când cumperi o cămaşă nouă. Lungimea unei cămăşi bărbăteşti trebuie să se termine cu câţiva centrimenti înainte de cusăturile de la şliţul pantalonului. Dacă vine undeva până la nature este prea scurtă, iar dacă depăşeşte cu mult linia şliţului este prea lungă. Dacă ai dificultăţi în găsirea unui magazin cu modele diferite de cămăşi, Bigotti.ro este o variantă numai bună de luat la frunzărit pentru a descoperi noi modele interesante.

4.Testează comoditatea

Dacă bifezi cu brio celelalte puncte enumerate mai sus trebuie să încerci să te şi aşezi atunci când o probezi, respectiv să te apleci puţin în jos pentru a vedea dacă ai suficientă mobilitate. Cămaşa nu trebuie să te ţină atunci când faci aceste mişcări, iar în zona nasturilor trebuie să rămână intactă, fără să-ţi expună pielea din zona respectivă. 

5.Alege materialul potrivit

În funcţie de tipul de eveniment pentru care doreşti să iei cămaşa trebuie să alegi şi materialul acesteia. De exemplu, la un eveniment special, de seară nu se pretează o cămaşă lejeră de in, chiar dacă evenimentul este în sezonul cald de primăvară-vară. Aşa cum la o întâlnire formală de business nu vei opta pentru o cămaşă de blugi casual, ci mai degrabă pentru una din bumbac cu linii mai fine. 

Aşadar, alegerea cămăşii potrivite necesită un plus de atenţie din partea ta, dar dacă respecţi cele cinci puncte anterioare poţi găsi varianta potrivită pentru evenmentul tău cu mare uşurinţă fără să-ți mai baţi capul dacă ai făcut sau nu achiziţia corectă. Iar ca ultimă sugestie nu uita faptul că o cămaşă este o piesă versatilă, care merge în foarte multe situaţii şi care poate fi accesorizată cu uşurinţă pentru a-i da un nou aer.

Sursă foto: pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *