Cum sa-ti alegi o baterie sanitara

Aleasa corespunzator, bateria sanitara va reprezenta o investitie corespunzatoare pentru locuinta ta, dar si pentru o unitate comerciala la care trebuie sa oferi angajatilor sau clientilor accesul la igiena. Aceste baterii sanitare sunt cu adevarat necesare pentru a putea beneficia oricand si la orice ora, de uzul utilitatilor curente de care dispune orice persoana a carei gospodarie este racordata la sistemul de alimentare cu apa.

Cu siguranta nu ti-ai putea imagina viata fara accesul din belsug la apa potabila sau de imbaiere, de care e mai simplu ca niciodata sa te bucuri. Insa, nu multi acorda timp si atentie in alegerea unei astfel de baterii, pretul fiind de cele mai multe ori indicatorul asupra caruia vei reflecta cand iei decizia finala. 

Totusi e de preferat sa ai in vedere o serie de aspecte mai ales atunci cand iti doresti o baterie practica si durabila, poate chiar inteligenta. Iata cateva aspecte de care sa tii cont in alegerea unei baterii sanitare. 

Cum sa alegi o baterie sanitara

  • Dupa tipul robinetului

In prezent exista pe piata 2 modele disponibile de uz general in ceea ce priveste tipul robinetilor – bateriile monocomanda, cu un robinet unic indiferent de tipul de apa, fie cele cu doua robinete, pentru uzul individual al apei calde si a celei reci. 

Ambele pot fi la fel de practice, ba chiar bateriile monocomanda iti pot oferi avantajul de a castiga cel putin estetic, mai mult spatiu in zona chiuvetei. Totusi, trebuie sa iei in calcul ca, uzul periodic al bateriei monocomanda poate duce la defectarea intregului mecanism in timp ce, in cazul celor cu 2 robineti, defectarea unuia nu va produce modificari asupra celuilalt. Bineinteles, ambele tipuri au atat avantaje si dezavantaje iar tipul ales depinde de preferinte si nevoi. 

  • Dupa constructia corpului

Bateriile sanitare sunt realizate din diferite materiale, acest lucru aflandu-se la baza pretului de vânzare. Bateriile clasice sunt construite din materiale usoare care se pot degrada cu usurinta. Componentele se pot rupe, pot fi “mancate” de calcar, iar luciul si functiile lor practice pot fi afectate. Insa, te poti orienta catre ceva mai calitativ, precum bateriile din ceramica, bateriile din Zinc de la Sanitec, bateriile din alama etc. 

Poti alege o baterie sanitara de calitate care sa se potriveasca si cu designul bucatariei sau al baii, pentru a obtine un aspect tot unitar placut. 

  • Dupa functii 

Majoritatea bateriilor sanitare vin cu o serie de functii clasice, dar sunt si baterii inovatoare care-ti pun la dispozitie numeroase functii ingenioase si/sau utile. 

De exemplu, unele baterii pot avea senzori de detectare a temperaturii cu ajutorul carora poti stabili temperatura ideala si constanta pentru tine sau copilul tau. De asemenea, vei gasi si baterii cu sistem de iluminat, sistem de iluminat care-si schimba temperatura in functie de temperatura apei atentionandu-te ca apa va fi mai rece sau mai fierbinte decat ti-ai dorit etc. 

Tinand cont de toate aceste aspecte iti poti achizitiona o baterie sanitara de top, de care sa fii pe deplin multumit. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *