Cum să-ți creezi o atmosferă ambientală la tine acasă

Când spui „acasă”, mintea te poartă rapid cu gândul la amintiri din copilărie alături de prietenii de joacă, la poveștile citite de mama sau poate la mirosul dulciurilor calde proaspăt scoase din cuptor de bunica. Momentul în sine ți-a rămas întipărit în suflet și în amintire în primul rând pentru că te-a făcut să te simți bine, sentiment pe care ar trebui să îl ai ori de câte ori intri în propria locuință.
Ca să-ți creezi o atmosferă ambientală la tine acasă, care să te poată transpune rapid în starea de detașare și siguranță pe care o aveai când erai mic, este recomandat să urmezi câteva sfaturi simple. Cheia este să ai grijă la detalii precum parfumul locuinței, accesoriile folosite, dar și modul de amenajare.
Parfumează-ți casa cu mirosul preferat
Unele dintre cele mai eficiente trucuri pentru un miros plăcut în casă sunt difuzoarele de aromă și uleiurile esențiale. Aceste dispozitive te vor ajuta să parfumezi întreaga locuință cu notele preferate, contribuind la crearea unei atmosfere ambientale care te îndeamnă să te relaxezi. Poți opta pentru difuzoare mici așezate în fiecare încăpere, dacă îți dorești mirosuri diferite în funcție de cameră sau pentru unul cu capacitate mare, așezat pe hol.
În ceea ce privește aromele pe care ar trebui să le alegi, variantele trebuie să corespundă preferințelor tale. Atmosfera ambientală se referă la o stare generală de „bine” și calm, iar acest lucru poate avea un parfum diferit de la persoană la persoană. Pe imker.ro vei găsi uleiuri esențiale cu miros de trandafir, iasomie, lemn se santal sau citrice. Poți opta pentru note florale sau orientale, de asemenea, dar și aromele fructate pot fi o alegere inspirată.
Creează un mic colț de relaxare
Atunci când vine vorba despre relaxare, atmosfera ambientală a locului trebuie să te îmbie să te detașezi de toate probleme. Fie că alegi să îți decorezi dormitorul cu pături și perne pufoase, să pui un fotoliu mare în living sau să umpli baia cu lumânări parfumate și să asculți o melodie bună pe fundal, amenajarea nu ar trebui să lipsească.
Spre exemplu, dacă ești o persoană căreia îi place să citească, creează în sufragerie un colț de lectură. Amplasează o mică bibliotecă, o canapea comodă și câteva plante verzi, alături de o lampă pentru podea. Toarnă-ți o ceașcă cu ceai fierbinte și atmosfera mult dorită nu se va lăsa așteptată.
Păstrează mereu ordinea
Indiferent cât de plăcut ar mirosi casa ta sau cât de modern și ingenios ar fi amenajată, dacă nu este îngrijită corespunzător îți va fi mult mai greu să obții o atmosferă ambientală. Asigură-te că păstrezi mereu ordinea și că îți pui la loc lucrurile după ce le folosești, chiar dacă vei mai avea nevoie de ele în scurt timp. În ceea ce privește obiectele inutile, este indicat să le depozitezi într-un dulap sau să le arunci, pentru a nu aglomera spațiul.
Aerisește zilnic fiecare încăpere și fă un minimum de curățenie săptămânal – aspiră podelele sau dă cu mopul, șterge mobila de praf și aranjează lucrurile care sunt la vedere. Ai grijă să nu lași coșul de gunoi plin, deoarece acesta favorizează apariția mirosurilor neplăcute și poate strica rapid atmosfera obținută.
Dacă îți dorești o atmosferă ambientală la tine acasă tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai grijă de ceea ce este în jur. Păstrează curățenia, aerisește și parfumează întreaga locuință și amenajează fiecare cameră într-o manieră relaxantă, care inspiră confort.