Cum să vă mențineți pisica activă? TOP TREI activități pe care le puteți face pentru un animal de companie activ

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Majoritatea pisicilor sunt în mod natural foarte active și curioase, însă uneori pot deveni leneșe sau apatice. Este responsabilitatea proprietarului de pisici să ofere un stil de viață activ pentru animalul lor de companie pentru a se asigura că acesta duce o viață împlinită. Oferindu-le hrană de calitate, un loc potrivit pentru odihnă și jucării care să le trezească spiritul jucăuș, pisicile pot rămâne active și sănătoase pe tot parcursul vieții.

Furnizarea de hrană de calitate

Pisicile au nevoie de hrană de înaltă calitate care să conțină cantitatea adecvată de vitamine și minerale pentru a putea menține un stil de viață activ. Este important ca proprietarii să citească etichetele atunci când aleg o marcă, astfel încât să se asigure că pisica lor primește cea mai bună nutriție posibilă. Spre exemplu, găsești cea mai bună mâncare pentru pisici pe hornbach.ro – sunt recomandate alimentele specifice pentru pisici, deoarece sunt concepute pentru a satisface nevoile nutriționale ale felinelor. De asemenea, proprietarii ar trebui să se asigure că orice gustări oferite sunt destinate în mod special pisicilor, deoarece unele gustări umane pot conține ingrediente care ar putea fi toxice sau dăunătoare dacă sunt ingerate de pisici.

Crearea unui loc potrivit pentru odihnă

Pe lângă hrana de calitate, pisicile au nevoie de un loc confortabil în care să se poată odihni, departe de distrageri, cum ar fi zgomote puternice sau oameni care intră și ies din casă. Găsirea unei zone cu zgomot minim, întuneric și așternuturi moi va ajuta pisicile să aibă mai ușor un somn odihnitor atunci când este nevoie, astfel încât să aibă energie în momentele în care vor fi mai active în timpul zilei. Pentru a încuraja și mai mult relaxarea, proprietarii ar trebui să le ofere paturi încălzite, care le vor ajuta să se încălzească în zilele reci fără a fi nevoite să se deplaseze să găsească căldură în altă parte în casă. 

Oferirea de jucării pentru joacă

Atunci când pisicile se simt pline de energie, este important ca proprietarii să le ofere jucării interactive, astfel încât acestea să își poată exprima instinctele naturale, angajându-se în activități de joacă, cum ar fi urmărirea jucăriilor, lovirea sforilor care atârnă și explorarea de noi texturi cu ajutorul unor stâlpi de zgâriat din diferite materiale, cum ar fi stâlpii din carton sau covoare sau chiar tuneluri realizate din tuburi de țesătură umplute cu pene sau alte elemente texturate în interior, care le-ar stimula curiozitatea, dar care le-ar oferi și suficientă stabilitate, astfel încât să nu se prăbușească în timp ce sunt folosite. Astfel de activități nu numai că le vor ține ocupate, dar le vor permite să rămână active și vor promova o activitate fizică sănătoasă și o stimulare mentală care poate ajuta la prevenirea problemelor de comportament cauzate de plictiseală, cum ar fi zgârierea mobilei sau a pereților, deoarece pisicile nu au avut altă modalitate de a elibera energia acumulată din cauza lipsei de stimulare prin exerciții fizice sau activități de joacă oferite de proprietarii lor.

Proprietarii ar trebui să se străduiască să le ofere hrană de calitate, să creeze un loc potrivit în care pisicile să se poată odihni liniștite, departe de orice distragere a atenției și să le ofere jucării interactive cu care pisicile să se poată exprima prin activități de joacă pentru a menține un stil de viață activ, plin de stimulare mentală și exerciții fizice. Astfel, pisicile vor trăi fericite cu toată dragostea pe care le-o oferă stăpânii lor!

Sursa foto: Unsplash.com

spot_imgspot_img