Cum se îngrijesc trandafirii din grădină?

0
1
Famous Roses

Trandafirii sunt plante frumoase și parfumate, dar au nevoie de puțină îngrijire suplimentară pentru a rămâne sănătoși și luxurianți. Iată câteva sfaturi de la Famous Roses despre cum să îngrijiți trandafirii din grădina dvs. astfel încât aceștia să reziste pe tot parcursul sezonului:

1. Udați cu regularitate – Trandafirii au nevoie de apă cel puțin o dată pe săptămână în perioadele secetoase sau o dată la două sau trei zile dacă afară este cald și umed, solul trebuie să fie umed, dar nu îmbibat.

2. Îndepărtați regulat buruienile – Buruienile concurează cu trandafirii pentru nutrienți și lumină, așa că îndepărtarea lor va ajuta trandafirii să crească puternici și sănătoși.

3. Mulciți în jurul bazei plantei – Mulciul ajută la reținerea umidității în sol, împiedică creșterea buruienilor, precum și protejează planta de temperaturile scăzute din timpul lunilor de iarnă, când zăpada cade peste ea!

4. Tăiați florile moarte imediat ce încep să se ofilească sau să devină maro. Acest lucru va încuraja formarea de noi muguri și va împiedica răspândirea bolilor prin plantă.

5. Fertilizați o dată la două luni cu un îngrășământ echilibrat. Acest lucru va menține plantele sănătoase și va preveni deficiențele de nutrienți care pot duce la o creștere slabă și la decolorarea frunzelor.

6. La sfârșit de februarie început de martie, atuci când temperatura depășește 5°C și nu urmează îngheț, să aplicați un tratament cu zeamă bordeleză sau alte produse cuprice. La 2 – 3 zile vă recomandăm să stropiți cu Mospilan Oil, un insecticid pe bază de ulei. Mospilan Oil combate eficient păduchii, prin imobilizarea acestora, dar și prin penetrarea scutului protector. Are efect asfixiant asupra ouălelor de acarieni, afide și cotari. Când aplicați aceste tratamente îmbăiați plantele cu soluțiile de stropit.

Trandafirii sunt una dintre cele mai populare flori pe care oamenii le cultivă în grădinile lor, dar pot fi dificil de îngrijit. Cheia pentru a păstra trandafirii în preajmă este să le oferiți cantitatea potrivită de apă și nutrienți, precum și ceva timp de odihnă, de asemenea poți căuta soiuri de trandafiri urcători care înfloresc toată vara. Iată câteva sfaturi despre cum să îngrijiți trandafirii din grădina dumneavoastră:

Cele mai frumoase și parfumate flori frumoase care pot fi cultivate în grădină

Ei necesită multă îngrijire, dar vă vor răsplăti cu o mulțime de flori frumoase. Următoarele sfaturi vă vor ajuta să cultivați trandafiri care să reziste tot sezonul.

1. Alegeți locația potrivită pentru tufele de trandafiri. Trandafirii au nevoie de soare deplin timp de cel puțin 6 ore pe zi și de un sol bine drenat pentru a se dezvolta.

2. Tăiați-le în fiecare primăvară, înainte de începerea noii creșteri, pentru a încuraja o nouă creștere și pentru a preveni supraaglomerarea ramurilor, care poate cauza probleme de boală mai târziu în sezon, atunci când în jurul fiecărei tulpini este prezent prea mult frunziș (ceea ce îngreunează circulația aerului). Fiți cu ochii în patru pentru lăstarii care apar de sub nivelul solului – aceștia tind să fie mai slabi decât cei care cresc de la suprafață din cauza lipsei de lumină, așa că eliminați-i dacă este posibil, în caz contrar, asigurați-vă că primesc suficientă apă în timpul lunilor de vară.

Cum se taie corect trandafirii

Trandafirii au fost un simbol al iubirii și al frumuseții timp de secole, dar unii oameni nu știu cum să îi păstreze în formă. Pentru a tăia corect trandafirii după fiecare înflorire, urmați acești pași:

1. Îndepărtați florile vechi, tăindu-le cu o foarfecă ascuțită de tăiat.

2. Tăiați cu foarfecele de tăiat orice frunză moartă sau deteriorată, aproape de tulpină. Acest lucru va ajuta la prevenirea răspândirii bolilor în tot tufa de trandafiri.

3. Unul dintre secrete e ca în timpul înfloririi să ai grijă să tai vârful lăstarilor cu flori trecute la 2-3 noduri, de la vârf în jos. În felul acesta, îndepărtezi fructul care rămâne după ce floarea trece.

4. Trebuie să scurtezi toate ramurile la 4-5 noduri (aproximativ 20cm). Pentru aerisirea tufei tăie ramurile care au crescut în interiorul și/sau spre interiorul tufei.

De exemplu, pentru un trandafir Teahibrid (cei care au o singură floare pe tijă) trebuie să lași 4-5 ramuri viguroase și frumoase, iar la trandafirii Floribunda (cei care au mai multe flori pe tijă), ideal ar fi să lași 5-6 ramuri viguroase.

Plantați trandafirii toamna sau la începutul primăverii

Plantați trandafirii în toamnă sau la începutul primăverii, pentru a le oferi suficient timp să prindă rădăcini înainte de instalarea căldurii de vară, cel mai bine este să îi plantați cât mai repede posibil după ce îi aduceți acasă din magazin, astfel încât să nu aibă timp să se usuce sau să fie afectați de insecte precum afidele sau păianjenii înainte de a se instala în noua lor casă!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here