Cum se monteaza efectiv folia auto?

Inainte de a incepe aplicarea de folie auto, montatorul hotaraste impreuna cu clientul transmitanta (transparenta) si tipul de folie ce urmeaza a fi montata pe geamurile autovehiculului precizate de client. Pe geamurile laterale spate se poate aplica orice tip de folie dorita de client. In cazul in care clientul doreste aplicarea foliei si pe geamurile care sunt situate in campul de vizibilitate catre inainte al conducatorului (geamuri laterale fata, altele decat parbrizele) se verifica mai intai factorul de transmitanta a luminii, iar daca acesta depaseste valoarea de 70% , atunci se poate trece la urmatoarele faze ale procesului de aplicare a foliilor.

Masurarea transmitantei luminii se face cu un aparat digital special detinut de catre service-ul autorizat R.A.R. .

O data stabilite tipul de folie auto si geamurile pe care se aplica aceasta, se va trece la procesul de aplicare a foliilor.

Pasi:

1. Croirea foliei

Se masoara geamurile pe care urmeaza a fi aplicata folia si se taie folia la dimensiunile potrivite. Folia va fi asezata cu folie protectoare catre geam si va fi taiata la dimensiunea geamului dupa conturul lui.

2. Pregatirea suprafetei

Se curata partea interioara a geamului cu o solutie pentru geamuri care va fi pulverizata pe geamul autoturismului cu ajutorul unor pulverizatoare manuale. Se spala geamul folosind un burete de bucatarie si solutia va fi indepartata cu ajutorul unei raclete din cauciuc. Geamurile sunt apoi razuite cu o lama speciala pentru indepartarea eventualelor asperitati rezultate din procesul de fabricatie a sticlei. Acelasi procedeu se efectueaza si la interiorul geamului, acolo unde urmeaza a fi aplicata folia.

3. Aplicarea foliei

Dupa ce montatorul se asigura ca geamul este perfect curat, se dezlipeste folia protectoare a foliei, pulverizand cu solutie pe intreaga suprafata a ei. Inainte de aplicarea foliei pe geam, se umezeste bine geamul pe interior cu solutia speciala, conform site-ului www.folie-auto.net. Aceeasi solutie se pulverizeaza si pe folie care va fi aplicata apoi pe geam astfel incat intre conturul geamului si marginea foliei sa nu fie o distanta mai mare de 2mm. Dupa aplicarea foliei se scoate apa de sub folie cu o racleta de cauciuc. Dupa ce s-a fixat folia pe geam, se pulverizeaza din nou solutie si se scoate apa cu ajutorul racletei de presare. Procedeul se repeta de cateva ori ca sa se asigure ca nu mai ramane apa sub folie.

NOTA: Geamurile care sunt curbate in ambele planuri se croiesc numai pe lungimea sulului de folie. Dupa croirea foliei pe aceste geamuri curbate, folia trebuie contractata pentru a ajunge la disparitia cutelor care apar. Contractarea se face cu ajutorul unei suflante cu aer cald si o racleta din plastic.

4. Uscarea foliei

Dupa ce se asigura ca nu mai exista bule de apa sub folie, se poate usca geamul cu ajutorul suflantei prin exteriorul geamului, iar daca este cald afara, geamul se poate usca si la caldura soarelui.

5. Controlul final

Se verifica daca pe marginile sticlei folia s-a lipit bine, iar eventualele urme de praf minuscule se vor atenua prin presare suplimentara cu o racleta invelita in hartie absorbanta.

6. Curatarea finala

Inainte de predarea geamurilor infoliate catre client, se curata geamurile cu o solutie speciala, si se sterg cu prosoape de hartie.

Predarea autoturismului catre client

Dupa terminarea procesului de aplicare de folie auto pe autoturism, acesta se preda clientului impreuna cu certificatul de garantie si declaratia de conformitate a service-lui autorizat de R.A.R. care monteaza folie auto, explicandu-se clientului instructiunile de intretinere a foliei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *