Cum se pune un implant dentar? 3 etape esențiale ale tratamentului pe care trebuie să le știi

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Astăzi este mai simplu ca oricând să apelezi la procedura de implant dentar, pentru a înlocui dantura lipsă. Amânarea acestui tratament implică riscuri semnificative asupra sănătății pacienților, care se pot confrunta nu numai cu senzația de disconfort, ci și cu probleme de masticație.

Lipsa dinților are un impact negativ și din punct de vedere psihologic, iar soluțiile datorate inovației din domeniul stomatologiei sunt mai mult decât binevenite. Redarea funcționalității danturii are, deopotrivă, un rol estetic și practic, iar tratamentul poate fi realizat chiar și în 24 de ore, în anumite clinici care folosesc noi tehnologii. Iată cele trei etape cheie, generale, din cadrul unui tratament standard de inserție a implanturilor dentare, pe care trebuie să le știi, pentru a te pregăti de această procedură chirurgicală. Mai multe despre un implant dentar afli aici.

Consultul de specialitate pentru un implant dentar

În mod evident, primul pas în realizarea tratamentului este consultul. Medicul specialist realizează toate investigațiile necesare pentru a pune un diagnostic, pe baza căruia se stabilește – ulterior – planul de tratament. Pot fi necesare radiografii dentare și alte investigații suplimentare, pentru o analiză clară și coerentă. Dacă situația o impune, se poate recomanda rezolvarea cariilor dentare, pentru a asigura tratamentului șansele cele mai mari de reușită, dar și alte proceduri stomatologice solicitate de medic. Consultul de specialitate nu trebuie să te sperie, ci doar să te pregătească pentru ceea ce urmează.

Stabilirea planului de tratament

Realizarea implanturilor dentare, astăzi, se poate face prin diverse tehnologii, care variază în funcție de specialist și clinica dentară. Pentru anumite tipuri de implanturi există contraindicații în rândul persoanelor care suferă de afecțiuni cardiovasculare și boli renale cronice sau care urmează diverse tipuri de tratamente (cum ar fi terapia cu bifosfonați). Tehnologiile de înaltă precizie se adresează chiar și acestor pacienți, utilizând materiale biocompatibile care asigură rezultate bune, de lungă durată, fără risc. Planul de tratament este personalizat, în funcție de pacient, de istoricul și sănătatea dentară curentă.

Inserarea, propriu-zisă, a implantului dentar

Această procedură chirgicală presupune plasarea implantului dentar pe os, cu ajutorul unor tehnici speciale. Prin tehnologia de ultimă generație, metoda de inserție propriu-zisă a devenit una sigură, nedureroasă și suficient de confortabilă pentru pacient. Tratamentul implică montarea a 3 elemente diferite: șurubul, bontul protetic și coroana dentară. Specialiștii recomandă proceduri de igienizare profesională și de curățare a cariilor, înainte de inserția, propriu-zisă, a implantului dentar permanent.

Familydent.ro, clinica ultra-modernă la care să te adresezi dacă ai nevoie de un implant sau aparat dentar

Familydent.ro este o clinică de ultimă generație, ce a adus în România un concept cu totul și cu totul nou. Clienții au parte de confort, tratament personalizat, un mediu sigur și relaxat, în care să găsească tratamentul adecvat pentru orice problemă din sfera chirurgie, implantologiei, esteticii dentare, endodontiei, paradontologiei, proteticii dentare, pedodontiei si asa mai departe.

Cu alte cuvinte, fie că ai nevoie de un aparat dentar safir: https://familydent.ro/aparat-dentar/ ori clasic, fie că te confrunți cu o altă afecțiune care necesită expertiza profesioniștilor, la Familydent.ro găsești soluțiile de care ai nevoie. Cabinetele dispun de tehnologie de ultimă generație, sunt igienizate riguros și au dotări ultra-moderne. Încă de la recepție, vei simți atitudinea orientată spre pacient și nevoile sale. Chiar și persoanele cu anxietate față de stomatolog se vor simți 100% în siguranță.

spot_imgspot_img