Cum se realizeaza terapia prin elongatii cervicale? Exista contraindicatii?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cum se realizeaza terapia prin elongatii cervicale? Exista contraindicatii?

Elongatiile cervicale sunt realizate cu scopul de a reduce presiunea aparuta la nivelul coloanei vertebrale. Aceasta presiune este principala cauza a durerilor de spate cronice, dureri care pot fi indepartate cu usurinta prin terapia cu elongatii cervicale.

Pe langa elongatiile cervicale mai exista si elongatiile lombare, ambele fiind de mare ajutor in ameliorarea durerilor de spate de care pacientul sufera.

Iata ce ar trebui sa stii despre aceste elongatii – beneficii, mod de realizare a terapiei, precum si contraindicatii.

Care sunt beneficiile terapiei prin elongatii vertebrale?

Beneficiul principal consta in faptul ca se elimina durerea de la nivelul coloanei vertebrale printr-o procedura simpla si rapida. Apoi, pacientul mai poate beneficia si de urmatoarele:

  • Alinierea corespunzatoare a coloanei vertebrale, prevenindu-se astfel dezvoltarea anumitor afectiuni pe viitor;
  • Detensionarea articulatiilor si ligamentelor care contribuie la durerea de muschi si de spate in general. Durerile de spate au la baza multe cauze si fiecare dintre acestea trebuie adresata cu ajutorul terapiei de elongatii cervicale.

In general, vei putea constata o imbunatatire a calitatii vietii dupa ce urmezi un tratament de elongatii cervicale si/sai lombare.

Cum ajungi sa beneficiezi de un asemenea tratament?

Nu te poti programa pur si simplu pentru elongatii cervicale. Ai nevoie mai intai de opinia unui medic specialist in recuperare medicala. Acesta este singurul care iti poate recomanda cel mai bun tip de terapie pentru starea ta de sanatate. Exista dureri de spate care pot fi inrautatite in urma elongatiilor, de exemplu.

Apoi, trebuie sa stii faptul ca terapia prin elongatii nu va fi singurul tip de terapie pe care il vei urma. De regula, acest tip de terapie este unul complementar, menit sa imbunatateasca rezultatele oferite de alte terapii (precum electroterapie sau termoterapie).

Cum se realizeaza tratamentul?

Elongatiile cervicale implica pozitionarea pacientului pe o masa de tratament conceputa special pentru aceasta procedura. Masa este echipata cu instrumentele si echipamentele necesare pentru a realiza elongatii cervicale – scripeti, curele, franghii.

Pe scurt, acest tip de tratament este unul de tip mecanic. Prin intermediul tensiunii se trage capul de gat, scazandu-se astfel presiunea de la nivelul vertebrelor spinale si muschilor. Tratamentul este realizat treptat, incet – nu se actioneaza brusc la nivelul gatului. Acesta este si motivul pentru care vei avea nevoie de mai multe sedinte de elongatii cervicale.

Exista contraindicatii privind elongatiile cervicale?

Este recomandat sa consulti sfatul medicului specialist inainte de a urma un tratament de elongatii. Acesta iti va recomanda o alternativa daca te afli in urmatoarele situatii – esti insarcinata sau suferi/ai suferit fracturi, tumori, boli cardiovasculare, hipertensiune arteriala, implanturi metalice la nivelul coloanei vertebrale, osteoporoza si anevrism aortic abdominal.

In toate situatiile mentionate, tratamentul prin elongatii cervicale nu este recomandat, deoarece elongatiile pot cauza alte probleme de sanatate sau le pot inrautati pe cele prezente.

Daca vrei sa-ti tratezi durerile de spate chiar acum, intr-un mod rapid si placut, nu ezita sa apelezi la echipa Atletico Kinetic. Aceasta clinica de kinetoterapie si recuperare medicala iti poate pune la dispozitie echipamente moderne, de ultima generatie, precum si adevarati specialisti in domeniu.

Clinica Atletico Kinetic este locul in care poti preveni, ameliora si trata o gama larga de afectiuni prin intermediul celor 12 tipuri de terapie disponibile!

spot_imgspot_img