Cum şi de ce se consumă deliciosul sirop de aronia cu proprietăţi benefice asupra sănătăţii?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

O alternativă perfectă la micul dejun în locul sucului de portocale este un produs dulce, delicios şi sănătos, un sirop făcut din cele mai sănătoase fructe de pădure din lume – sirop de aroniabogat în antioxidanţi, care întăreşte sistemul imunitar şi conferă organismului vitalitate şi energie.

Ce conţine şi cum se consumă siropul de aronia?

Siropul de aronia nu se consumă în forma lui concentrată, aşa cum vine în cutie, ci trebuie diluat cu apă şi consumat conform indicaţiilor de pe pachet, fără a depăşi doza. Sucul de aronia este un supliment alimentar care se consumă sub formă lichidă şi este produs din suc natural 100% din fruct de aronia, cu adaos de vitamina C.

Siropul de aronia conţine antioxidanţi, minerale importante pentru corpul uman precum iod, fosfor, mangan şi potasiu, carotenoide, antoncianine şi vitamine A, B1, B2, B3, B9, E, C şi PP. Sucul de aronia este un produs obţinut prin presare la rece, care nu conţine conservanţi, gluten, arome sau coloranţi, fiind potrivit şi pentru vegani, pentru că nu conţine lactoză.

Beneficiile fructelor de aronia – fructe bogate în vitamina C

Fructele de aronia sunt cunoscute ca fiind fructe bogate în vitamina C care aduc organismului numeroase beneficii:

·  detoxifiere şi ajutor în pierderea în greutate, prin eliminarea toxinelor, care, în timp, pot influenţa funcţionarea corespunzătoare a organismului;

·  scăderea riscului apariţiei diabetului şi a complicaţiilor asociate acestei afecţiuni, datorită numărului mare de antioxidanţi;

·  tratarea aterosclerozei, prevenirea bolilor coronariene, diminuarea grăsimii depuse pe organe şi curăţarea sângelui în mod eficient, toate aceste beneficii fiind excelente pentru cardiaci;

·  prevenirea cancerului la sân şi la colon şi reducerea factorilor de necroză tumorală;

·  eficienţă dovedită în lupta cu virusul gripal, distrugerea bacteriilor de tip E. coli, a stafilococului auriu şi întărirea sistemului imunitar;

·  efect antioxidant şi antiinflamator, care încetineşte procesul de îmbătrânire de la nivel celular;

·  îmbunătăţirea funcţiei cognitive şi a acuităţii vizuale;

·  stimularea funcţiilor digestive, prevenirea şi combaterea alergiilor, combaterea oboselii şi stresului şi bună funcţionare a ficatului.

Recomandările specialiştilor pentru consumul siropului de aronia

Sucul de aronia se consumă în cantitate de 25 de ml de câte două ori pe zi, înainte de mesele principale. Doza zilnică recomandată de 50 ml conţine 120 mg de vitamina C, care reprezintă 150% din necesarul zilnic al organismului. Produsul nu este destinat înlocuirii unei diete diversificate, ci pentru a o completa. Nu se recomandă consumul siropului de aronia persoanelor alergice la oricare dintre ingrediente. De asemenea, doza recomandată trebuie respectată.

Siropul de aronia se consumă în maximum 21 de zile de la deschidere şi se păstrează exclusiv la frigider. Se poate administra şi împreună cu suc natural de măr, portocală, morcov, kiwi sau alte fructe.

Beneficiile vitaminei C

Vitamina C, care intră în componenţa fructelor de aronia, este benefică pentru organismul uman pentru că:

·  reduce riscul bolilor cronice;

·  contribuie la îmbunătăţirea imunităţii;

·  protejează memoria;

·  reduce riscul apariţiei acidului uric în sânge şi previne atacurile de gută.

spot_imgspot_img