Cum trebuie sa fie echipat un vestiar pentru gradinite?

Gradinita este locul in care fiecare copil isi incepe povestea vietii in societate. Acest spatiu strain de tot ceea ce copilul a trait in primii ani de viata pune bazele educatiei formale, ajutandu-l pe cel mic sa fie mai organizat si mai bine ancorat in societate.

Pentru ca povestea inceputa la gradinita sa fie una colorata si frumoasa, micile detalii sunt foarte importante. Piesele de mobilier, accesoriile decorative si modul in care sunt vopsiti peretii pot avea un impact major asupra celor mici. Tocmai de aceea, toate trebuie sa fie colorate si vioaie. Cei de la www.furnissa.ro au studiat de-a lungul timpului nevoile pe care le au cei mici si au reusit sa creeze piese de mobilier excelente pentru scoli si gradinite. In general insa, se pune accent pe banci, scaune sau paturi, acolo unde este cazul.

La fel de important este si vestiarul, insa. Vestiarul dintr-o gradinita este locul in care cei mici fac trecerea de la casa la acest spatiu destinat invatarii, schimbandu-si hainele si lasandu-si toate bunurile in siguranta.

Cum trebuie sa fie echipat un vestiar de gradinita?

Un vestiar nu trebuie sa fie foarte aglomerat, insa este important sa aiba cateva accesorii esentiale:

  1. O banca de vestiar unde cei mici sa poata sta pentru a-si schimba imbracamintea si incaltamintea;
  2. Un cuier, in care sa se poata agata hainele de iarna si umbrelele;
  3. Dulapuri, in care pot fi pastrate bunurile celor mici. Majoritatea copiilor sunt atasati de jucarii sau accesorii pe care le iau cu ei de acasa, insa pe care nu le pot tine alaturi in orele de curs. Toate acestea pot fi pastrate in dulapioare inchise cu cheia, in deplina siguranta.

Cele 3 piese de mobilier sunt suficiente pentru o echipare corecta, insa trebuie sa respecte o multime de alte reguli pentru a fi eficiente. Fiind vorba despre piese de mobilier destinate celor mici, este foarte important ca acestea sa fie colorate, in asa fel incat sa aiba un impact vizual puternic. De asemenea, trebuie sa fie realizate din materiale de buna calitate, sa nu aiba colturi drepte care ar putea sa ii raneasca pe copii si sa fie suficient de spatioase pentru a pastra cat mai multe accesorii. De foarte multe ori, in dulapurile de vestiar sunt puse si alte accesorii ale celor mici, cum ar fi cele de desen sau jucariile destinate exclusiv gradinitei.

Daca vrei sa descoperi mai multe modele de vestiare pentru gradinite, iata cateva optiuni: https://www.furnissa.ro/mobilier-gradinita/vestiare-gradinita/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *