Cupa Călimani la Alergare Montană. Câteva zile până la START

”Cupa Călimani” este un eveniment sportiv organizat de Asociația Salvamont Toplița – Căliman cu sprijinul Serviciului Public Salvamont Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita și Primăriei Municipiului Toplița, o competiție individuală de alergare montană care constă în parcurgerea în urcare și coborâre a unui traseu montan prestabilit.

SEMIMARATON Cupa Călimani la Alergare Montană

În acest an venim cu o surpriza, pentru că motto-ul nostru este Descoperă Munții Călimani !!! anul acesta am pregatit un traseu surpriză, care vă va purta prin locuri pitorești, de o frumusețe deosebită.

STARTUL ESTE ÎN DATA DE 14 SEPTEMBRIE 2018 LA ORA 10:00

TIMP LIMITĂ FINISH: 7 ORE

Traseul de semimaraton are START-ul la Cabana Lomaș și urmează drumul forestier Lomaș cam 4 km. După acești 4 km, pe care avem cam 200 m diferență de nivel, de urcare ușoară ajungem la primul punct de control P1 unde vom avea și apă. După P1 traseul intră pe Valea Lomășiței (aici puteți să beți apă din pârâu fără nicio reținere dacă aveți nevoie), unde veți urma marcajul triunghi albastru. Aici ne așteaptă prima urcare mai abruptă, 2 km cu o diferență de nivel de 300 m, după care ajungem la P2 unde e primul punct de revitalizare.

După cam încă 1 km de alergat prin pădure ieșim într-o poiană unde auzim deja maiestuoasa Cascadă Lomășița iar la câteva sute de metrii vom intra pe traseul amenajat către cascadă. Aici urmează o coborâre mai abruptă, pe corzi, apoi mergeți printr-o zonă de vis către cascadă. O dată trecuți de cascadă ținem din nou marcajul triunghi albastru și banda pusă pe copaci în locurile care nu e clar marcajul cu vopsea pe copaci. De aici înaintăm tot pe lângă pârâu până ce am trecut de pădure și ieșim în golul alpin, unde ne intersectăm cu traseul marcat bandă galbenă.

De aici incepe coborarea pe traseul banda galbena pana la o stana unde este punct de hidratare.

Dupa acest punct  coboram pe teren variat prin poieni cu vedere spre masivele din jur, pana aproape in poiana Zebrac dupa care,  parasim banda galbena si ajungem la al doilea punct de revitalizare.

De aici urmeaza o urcare sustinuta pe un jgheab si apoi prin poiana pana pe un varf de 1400m, traseul cobora mai departe inspre Cabana Lomas unde va asteapta un bobgulyas pe cinste!

Pct     Loc                                      Tip        Altitudine       KM de la start           Km până la finish
Start  Cabana Lomaș                Start          988                     0                                    22,5

in curs de actualizare: punctele de hidratare si revitalizare vor fi publicate in curand, 

Sosire Cabana Lomaș               Finish         988                    21.5                                  0

(*)C– Post Control, H-Hidratare, R-post revitalizare

CROSS Cupa Călimani la Alergare Montană

Pct          Loc                          Tip        Altitudine       KM de la start           Km până la finish
Start      Cabana Lomaș      Start          988                            0                             22,5
P1          Poiana Mociar       C ,H          1215                        3,5                              3,5

Sosire Cabana Lomaș         Finish         988                           7                                 0

(*)C– Post Control, H-Hidratare, R-post revitalizare

STARTUL ESTE ÎN DATA DE 14 SEPTEMBRIE 2019 LA ORA 10:30

TIMP LIMITĂ FINISH: 4 ORE

Traseul de cross are START-ul la Cabana Lomaș și urmează drumul forestier Puturosu cam 2 km. După această porțiune urmează o urcare, nemarcată turistic, de încă 2 km prin pădure care ajunge în Poiana Mociarului unde este și punctul de control/hidratare. De aici urmează coborârea prin Poiana Mociar și o porțiune de pădure către Cabana Lomaș. Această ultimă parte este comună cu cea de semimaraton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *