Cursa vaccinurilor antiCovid: Moderna cere aprobarea în SUA și Europa pentru utilizarea la scară largă – Coronavirus

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Moderna a depus actele pentru a obține aprobarea în regim de urgență din partea instituțiilor abilitate din SUA și Europa, astfel încât vaccinul său antiCovid să poată fi recomandat pentru utilizarea pe scară largă.

Agențiile de reglementare vor analiza datele privind testarea vaccinului-candidat, înainte de a decide dacă administrarea sa este sigură și suficient de eficace pentru a recomanda distribuirea produsului.

Studiile clinice prezentate de compania americană indicau o eficacitate de aproape 95% în ceea ce privește protejarea oamenilor împotriva noului coronavirus, notează BBC News.

Pfizer a depus deja solicitarea pentru încuviințarea utilizării vaccinului său în SUA.

În prezent, sunt trei vaccinuri principale care au trecut testele. Fiecare prezintă însă unele avantaje și dezavantaje, marile diferențe vizând condițiile de păstrare, eficacitatea și prețurile.

Vaccinul AstraZeneca este mai ieftin: 3 lire sterline/doză, comparativ cu 15 lire sterline pentru vaccinul Pfizer și 25 de lire sterline pentru Moderna.

Eficacitatea diferă însă și ea- vaccinul AstraZeneca are o rată de 62-90%, în vreme ce Moderna șI Pfizer au o rată de peste 95%.

spot_imgspot_img