Cutremurele din Turcia şi Siria, ziua 6. „Mi-e sete. În ce zi suntem?”, întreabă un elev de liceu care a rezistat 119 de ore sub dărâmături

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

 

UPDATE 02:00 – Tehnologia salvează vieţi

În dezastrul din Turcia şi Siria, orice ajutor al tehnologiei contează. Aşa că turcii folosesc inclusiv propriile inovaţii ale industriei lor de apărare ca să salveze vieţi.

De câteva zile, dispozitivul Behind the Wall Radar sau „Radarul din spatele zidului”, dezvoltat de una dintre cele mai importante companii turce din industria de apărare a început joacă un rol activ în căutarea şi salvarea vieţilor de după cutremure.

Dispozitivul inovator stabileşte dacă sub dărâmături se află o fiinţă vie, dacă este viaţă şi raportează totul automat, inclusiv locul echipelor de căutare şi salvare.

„Radarul vieţii” localizează supravieţuitorii după respiraţie şi mişcările mâinilor şi picioarelor. „Când ajungem la o persoană în viaţă,  dispozitivul ne spune, de exemplu: „trei metri în faţă”, doi metri la dreapta”, spun dezvoltatorii. Aşa au salvat peste 20 de vieţi, inclusiv un copil de 7 luni. 

 

 

UPDATE – un copil salvat după 119 ore 

Un elev de liceu pe nume Kamil este salvat de sub dărâmături după 119 ore de la primul cutremur.  Băiatul le-a spus salvatorilor: mi-e sete. În ce zi suntem?

 

UPDATE – SUA anunţă scutire de 180 de zile de la sancţiunile Siriei pentru ajutor în caz de dezastru 

Trezoreria SUA a anunţat o scutire de 180 de zile de la sancţiunile sale asupra Siriei pentru „toate tranzacţiile legate de eforturile de ajutorare a cutremurului”. Context: Siria se află sub sancţiunile SUA din 1979, când Washingtonul a desemnat-o ca stat sponsor al terorismului. Casa Albă a înăsprit şi mai mult restricţiile pe fondul războiului din Irak din 2004 şi în mod repetat odată cu izbucnirea războiului civil în 2011, ceea ce a dus la colapsul relaţiilor dintre guvernul Siriei şi Occident.

 

UPDATE – Aşa arată Kahramanmaraş, provincia din sudul Turciei

40% din oraş a fost distrus, iar în Hatay procentul dezastrului este şi mai mare. 159.146 de salvatori au fost trimişi în zonele afectate şi peste 12.000 de vehicule grele. Podul aerian peste regiunile distruse ale Turciei este asigurat de 166 de aeronave care transportă răniţi, ajutoare şi personal. Iată Kahramanmaraş în a 6-a zi de la tragedie, în imagini surprinse de presa turcă.

 

Ştirea iniţială – Comandamentul turc al Forţelor Aeriene evacuează cetăţenii răniţi în urma cutremurului din regiune şi la această oră (miezul nopţii). Avioanele militare turceşti, cândva destinate războaielor Turciei de agresiune împotriva kurzilor şi insulelor greceşti, sunt transformate în „spitale zburătoare”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img