LIVE Război în Ucraina, ziua 353: Serie de explozii în Melitopolul ocupat / Rușii ar fi atacat cu o dronă maritimă podul Zatoka din Odesa / SUA crede că Rusia a pierdut jumătate din tancurile sale

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Rachete rusești au lovit instalații energetice din Ucraina, Volodimir Zelenski s-a întors din turneul său în capitalele occidentale, iar oficialii ucraineni au declarat că ofensiva rusească la care se așteptau este în curs de desfășurare în estul țării.

Soldați coborând dintr-un blindat al armatei ucraineneFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, ziua 353, LIVETEXT:

08:48 Rușii ar fi atacat cu o dronă maritimă podul Zatoka din regiunea Odesa.

07:56 Rusia a pierdut probabil jumătate din tancurile sale grele din Ucraina, potrivit Washingtonului.

01:10 VIDEO Zelenski le prezintă ucrainenilor rezultatele turneului său european: Am primit semnale bune. Pregătim noile opţiuni de apărare ale Ucrainei. Cu avioanele – mai avem de lucrat​

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente:

 • Orașul Melitopol, ocupat de Rusia, a fost lovit de o serie de explozii în noaptea de vineri spre sâmbătă spre sâmbătă, potrivit atât oficialilor ucraineni, cât și celor pro-ruși.
 • Marea Britanie a estimat că forțele rusești au făcut progrese la nord de orașul Bahmut, pe care încearcă să-l încercuiască, dar au mai multe dificultăți în atacarea orașului Vuhledar, mai la sud, unde au abandonat peste 30 de blindate într-un asalt eșuat.
 • Bloggerii ruși pro-război au relatat, de asemenea, despre asaltul eșuat asupra Vuhledar, catalogându-l drept un dezastru.
 • Oficialii ucraineni au spus că noua ofensivă a Moscovei a început înaintea aniversării din 24 februarie a invaziei rusești.
 • Ministrul ucrainean al Energiei, German Galușcenko, a declarat că Rusia a lovit cu rachete și drone instalații electrice din șase regiuni, provocând pene de curent în cea mai mare parte a Ucrainei. Forțele aeriene ucrainene au comunicat că Rusia a lansat 71 de rachete de croazieră, dintre care 61 au fost doborâte.
 • R. Moldova a spus că rachete rusești au trecut prin spațiul său aerian și l-a convocat pe ambasadorul Moscovei pentru a protesta față de incident. Kremlinul nu a dorit să comenteze informația.
 • Două rachete de croazieră Kalibr au trecut și prin spațiul aerian al României, a susținut șeful armatei ucrainene, Valerii Zalujnîi. Ministerul Apărării din România a spus însă că informațiile nu se confirmă și că „cel mai apropiat punct al traiectoriei a fost la 35 de kilometri de graniță”
 • Washingtonul nu are „niciun indiciu” privind o amenințare militară directă din partea Rusiei la adresa Republicii Moldova sau a României în acest moment, a declarat vineri purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat al SUA, Vedant Patel
 • Președintele american Joe Biden va călători în Polonia în perioada 20-22 februarie pentru a se întâlni cu aliații și a vorbi despre Ucraina, a declarat Casa Albă.
 • Reprezentanți FMI se vor întâlni cu oficialii ucraineni la Varșovia săptămâna viitoare, a declarat vineri o sursă familiarizată cu planurile, în timp ce Ucraina face presiuni pentru un program de împrumut de mai multe miliarde de dolari pentru a-și acoperi nevoile de finanțare.
 • Un grup de 35 de țări a sprijinit apelurile Ucrainei de a interzice sportivilor ruși și belaruși să participe la Jocurile Olimpice de vară de anul viitor. Comitetul Internațional Olimpic vrea să le permită acestora să concureze sub un steag neutru.
 • Rusia a anunțat că va reduce producția de petrol cu aproximativ 5% în martie, o decizie despre care Casa Albă a spus că arată că președintele rus Vladimir Putin este dispus să transforme energia în armă.
 • Guvernul ucrainean a cerut în mod oficial Olandei să-i livreze avioane de vânătoare americane de tip F-16.

————-

spot_imgspot_img