Dacian Cioloş: Înţeleg destul de greu strategia PNL. Dacă nu vor face propuneri de premier, foarte probabil noi o să facem. Suntem gata să ne asumăm guvernarea – Radio – TV

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, spune că înţelege destul de greu strategia liberalilor, dar, dacă aceştia nu vor face o propunere de premier la consultările de la Cotroceni, aşa cum au anunţat ultima dată, USR va face o astfel de propunere, scrie News.ro. „Suntem gata să ne asumăm guvernarea”, afirmă Cioloş, precizând însă că USR vede posibilă doar o coaliţie cu PNL şi UDMR, fiind exclusă o alianţă politică cu PSD şi AUR.

„Eu înţeleg destul de greu strategia PNL (…) Noi am spus tot timpul că suntem gata să ne întoarcem într-o coaliţie cu PNL şi UDMR, cu un alt premier, asta este poziţia noastră şi în momentul de faţă. Noi credem că există soluţie pentru o majoritate, dar asta presupune flexibilitate şi din partea PNL să vină cu alte propuneri de premier. Dacă PNL nu este în situaţia de a veni cu propuneri de premier, foarte probabil noi o să facem. Noi suntem gata să ne asumăm guvernarea, ştim ce este de făcut”, a declarat vineri seară, la postul B1 TV, Dacian Cioloş.

Acesta a precizat că aşteaptă în continuare să vadă care va fi poziţia PNL: „Aşteptăm să vedem care va fi poziţia PNL, dar, până una alta, noi suntem gata într-o astfel de formulă să revenim la guvernare”.

Cioloș despre următorul premier: „Va fi mai degrabă o asumare, decât un privilegiu”

Cioloş a precizat, răspunzând unei întrebări, că cel mai probabil el va fi propunerea de premier, existând o decizie a partidului în acest sens, dar nu este exclusă nici nominalizarea lui Cristian Ghinea sau a lui Cătălin Drulă.

„Oricine va fi premier în lunile următoare va fi o perioadă dificilă. Va fi mai degrabă o asumare, decât un privilegiu”, a mai declarat Cioloş.

Întrebat despre o eventuală majoritate formată de USR alături de PSD şi AUR, Cioloş a declarat: „Nu există o astfel coaliţie”.

PNL nu va face nicio propunere pentru postul de premier la consultările de luni, de la Cotroceni, dacă nu se conturează o majoritate parlamentară, a decis vineri Biroul Executiv Naţional.

spot_imgspot_img