“Dăncilă cu Teodorovici vor merge în închisoare” | NEWS20

Fostul preşedinte al PSD Victor Ponta îi avertizează public pe premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Eugen Teodorovici. Ponta a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă că, în opinia sa, ordonanţa de urgenţă 114, care prevede, printre altele, taxarea băncilor, este ”o mineriadă economică”, organizată de Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici.

”Ordonanţa 114, dată între Crăciun şi Anul Nou, a fost o mineriadă economică. Au venit cu bâtele, Vâlcov cu Teodorovici, s-au pus cu bâtele pe toată lumea. Acum, sigur, trebuie să mai panseze băncile, societăţile din energie.” – a spus Ponta.

De asemenea, fostul premier este de părere că, după ordonanţa de urgenţă 114, înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii ”este cel mai mare jaf din istoria României”.

”După această mineriadă, Fondul Suveran este cel mai mare jaf din istoria României, de la invazia sovietică încoace. Pentru că tot ceea ce România mai are, Hidroelectrica, Romgaz… aţi văzut, zilele astea bagă la Fondul Suveran să le fure şi Imprimeria Naţională şi Loteria, adică tot ce a mai rămas vacă de muls este dusă în staulul lui Vâlcov. Măcar de ar fi mulse, dar acolo vor fi omorâte şi împărţite, vândute pe bucăţi.

Cred foarte tare şi sper ca doamna Dăncilă şi cancelaria nouă pe care şi-o formează să reuşească să o protejeze cât de cât, pentru că eu am mai spus şi o mai spun: cei care semnează Fondul Suveran nu sunt nici Dragnea nici Vâlcov, care, de fapt, fac bani acolo. O să semneze Dăncilă, o să semneze Teodorovici.

Eu nu cred că Toader semnează, îl cunoaştem foarte bine şi e prea deştept să facă aşa ceva, va da 184 de observaţii. Și atunci, Dăncilă cu Teodorovici vor merge în închisoare. Nu anul ăsta. La anul, peste 2, peste 3. Nicio ţară nu-şi permite să lase nepedepsiţi pe cei care fură avuţia naţională.” – a spus fostul preşedinte al PSD Victor Ponta.

Fondul Suveran de Investiţii, adoptat de Guvern prin Ordonanţă de Urgenţă, după ce CCR a respins legea  

Guvernul a făcut un prim pas pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Prin ordonanţă de urgenţă, Executivul a decis ca fondul să poată fi alimentat cu bani şi acţiuni de la cele mai profitabile companii deţinute de stat.

NEWS20
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *