Danemarca a renunțat aproape în totalitate la masca de protecție. Unde mai este purtată aceasta

Luni, Danemarca a relaxat aproape în totalitate la purtarea măștii de protecție. În prezent, aceasta mai este necesară doar în mijloacele de transport public. În acest context, Danemarca prevede că masca de protecție va fi eliminată complet până la 1 septembrie 2021.

Pe lângă relaxarea purtării măștii de protecție, Danemarca a început să elimine și necesitatea pașaportului COVID. Acesta mai este necesar doar dacă oamenii doresc să intre în bibliotecile publice. De la 1 octombrie 2021, pașaportul COVID va deveni inutil, notează thelocal.dk.

Ce alte măsuri de relaxare s-au luat

Având în vedere numărul scăzut de cazuri, Danemarca a decis, de luni, ca grădinițele, școlile primare și after-school-urile să funcționeze după programul normal.

În ceea ce privește restaurantele, de la 1 iulie acestea ar putea funcționa fără actualele reguli de distanțare.

Amintim că restricțiile antipandemice din Danemarca au fost eliminate gradual începând din primăvara acestui an. Aproape toate spațiile publice au fost redeschise. În ceea ce privește cluburile de noapte, acestea încă sunt închise și își vor relua activitatea din luna septembrie a acestui an.

Potrivit celor mai recente cifre comunicate de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), Danemarca a avut o rată de incidenţă de 215 infecţii la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni, cea mai ridicată din spaţiul economic european.

Sursă foto: Dreamstime