Dănuţ POP, preşedinte PER- ” Dănuţ POP, preşedinte Partidul Ecologist: Parlamentarii sunt platiţi să acţioneze şi să vegheze pentru interesul României, nu să doarmă şi apoi să se scuze şi să se acuze. Sunt toţi vinovaţi!”

Partidul Ecologist Român solicită Senatului României respingerea proiectului legislativ ce vizează acordarea de autonomie pentru Ținutul Secuiesc, ca şi Cameră decizională.

Acuzaţia de tradare nationala ar fi prea putina pentru „intamplarea” privind adoptarea legii Autonomiei „Ținutului secuiesc” de către Camera Deputaților. Toate partidele politice, dar mai ales președintele Camerei Deputatilor ar trebui sa raspunda in fata legii, cu mandatele pe masa, pentru lipsa de reacție în favoarea României, a neatenţiei și a nerespectării Constituţiei. Perioada de câteva săptămani în care Parlamentul nu s-a putut întruni din cauza pandemiei, moment în care s-a indeplinit termenul de adoptare tacită, nu poate fi o scuză. Parlamentarii sunt plătiți din bani publici și trebuie să vegheze la îndeplinirea interesului României, nu să doarmă si apoi să se scuze si acuze public. Sunt vinovaţi toți, indiferent de culoarea politică!

De asemenea, menționăm că termenele de adoptare tacită sunt precizate în Constituție, art.75, alin. 2 „(2) Prima Cameră sesizată se pronunţă în termen de 45 de zile. Pentru coduri şi alte legi de complexitate deosebită termenul este de 60 de zile. În cazul depăşirii acestor termene se consideră că proiectele de legi sau propunerile legislative au fost adoptate”.

În acest sens, Partidul Ecologist Român consideră că  una dintre modificarile viitoare ale Constituției va trebui să se refere și la această procedură. Sperăm că Senatul să respingă în totalitate această lege şi să nu ne trezim cu ea adoptată parțial. Parlamentarii au obiceiul să modifice legile în defavoarea României, aşa cum au facut si cu legea PER privind salvarea pădurilor!

Sursa foto: Bianca Vasile, vicepreședinte al PER

 

Platforma media independentă Criteriul Național și Ziarul Nationalul.ro salută și susține decizia domnului Dănuț Pop președinte al PER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *