Darren Cahill antrenează din nou – Sportiva pe care o pregătește în locul Simonei Halep – Tenis

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Darren Cahill și Simona Halep au anunțat întreruperea colaborării în toamna anului trecut, după șase ani încununați de rezultate foarte bune. Australianul pregătește din nou o sportivă din circuitul WTA.

Amanda Anisimova (78 WTA – fostă semifinalistă la Roland Garros în 2019) a anunțat recent că a început colaborarea cu Darren Cahill.

„Am început recent colaborarea și încă suntem la stadiul de a ne cunoaște. Vom vedea cum vor evolua lucrurile, sper să fie o colaborare pe termen lung” – Amanda Anisimova.

Lucrurile merg bine între cele două părți: Anisimova s-a calificat în finala „WTA Melbourne Summer 2”.

Simona Halep și Darren Cahill, șase ani împreună în circuitul WTA

Simona și Darren au început colaborarea în 2015, cei doi ajungând să lucreze inițial împreună datorită programului Adidas pentru dezvoltarea tinerilor jucători.

Halep și Cahill au lucrat în perioada 2015-2018, iar Simona a reușit să câștige turneul de la Roland Garros (2018) și să ajungă pe locul 1 în ierarhia WTA.

Pe 12 septembrie 2019, Simona anunța revenirea australianului în echipa sa. În vara acelui an, sportiva noastră cucerise titlul la Wimbledon alături de Daniel Dobre, dar și cu ajutorul sfaturilor venite de la analistul sportiv Darren Cahill (ESPN).

Colaborarea celor doi a continuat în 2020, un an în care însă s-a jucat puțin tenis din cauza pandemiei de coronavirus. În plus, Simona nu a participat nici la US Open.

Sezonul în curs a fost unul dificil pentru Halep: s-a accidentat la Roma, iar apoi a ratat practic cea mai importantă parte a sezonului: Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Darren Cahill, unul dintre cei mai respectați antrenori din circuit

Darren Cahill este un nume foarte important în circuitul mondial al tenisului profesionist.

Australianul a reușit să-l facă pe Lleyton Hewitt cel mai tânăr număr 1 mondial din istorie, iar pe Andre Agassi cel mai bătrân.

A cucerit de-a lungul carierei alături de elevii săi următoarele titluri de Grand Slam: US Open 2001 (cu Lleyton Hewitt), Australian Open 2003 (cu Andre Agassi), Roland Garros 2018 (cu Simona Halep) și Wimbledon 2019 (cu Simona Halep, a sfătuit-o și a participat la realizarea tacticii).

spot_imgspot_img