De ce ai nevoie să devii copywriter sau content writer?

Trăim vremuri cu totul și cu totul deosebite. Trăim într-o lume digitală unde totul se desfășoară rapid și de oriunde. Dacă am învățat ceva în pandemie, am învățat faptul că se poate lucra de oriunde în orice job care până acum se desfășura de la un birou din fața unui calculator. Am înțeles că „online” devine „remote” și asta înseamnă „de oriunde”. Totul se petrece mai repede și mai eficient ca oricând. Peste tot apar joburi în domeniul marketingului digital care sunt extrem de populare printre persoanele de toate vârstele.

Joburile în marketing digital sunt cele mai căutate în prezent și toată lumea vrea să lucreze de acasă acum. La tot pasul apar joburi cum ar fi „copywriter” și „content writer”, dar nu toți știu despre ce este vorba. De fapt, chiar și o mare parte dintre angajatori fac confuzia între cele două profesii și cred că înseamnă același lucru. Ele sunt puțin diferite chiar dacă vorbim tot de redactarea de texte pentru diverse site-uri.

Poți deveni ușor copywriter sau content writer chiar dacă nu ai studii în domeniu. Cum poți face asta și de ce ai nevoie?

De ce ai nevoie pentru a deveni copywriter sau content writer?

În primul rând, ai nevoie de un laptop și o conexiune stabilă la internet pentru a putea lucra de oriunde. De această „recuzită” să îi zic așa ai nevoie pentru orice job online. Va trebui să ți le iei singur pentru a putea lucra de acasă orice job ți-ai dori să ai de la distanță. Trebuie să fii pregătit pentru asta încă de la început.

În al doilea rând, ai nevoie de răbdare pentru a te documenta, a reciti, a edita, a corecta, a modifica după cerințele clientului. Jobul de scriitor de articole este unul care cere atenție la detalii și răbdare pentru a lucra cu textul și implicit cu mintea proprie pentru a obține texte care să convingă, să transmită emoția și mesajul dorit.

În al treilea rând, ai nevoie de perseverență pentru a te îmbunătăți ca redactor în mod constant. Fiecare client are cerințele și așteptările sale, iar tu va trebui să te pliezi pe ceea ce așteaptă de la tine. Evident că ar fi mai simplu dacă ai lucra cu un singur client ar fi mai simplu pentru tine să te acomodezi și să scrii în stilul dorit de acel client. Pentru a evolua, vei avea nevoie de perfecționare pe care o vei face fie singur, online și din cărți, fie în cadrul unor cursuri de copywriting / content writing specializate.

În al patrulea rând, ai nevoie de pasiune și dragoste pentru cuvinte. Fără pasiune și dăruire, textele tale vor părea mecanice și lipsite de suflet. Atunci când pui suflet, emoție într-un text, cititorii simt asta și te vor aprecia. Mai mult, se vor întoarce pentru mai mult. Orice lucru pe care îl faci implicându-te emoțional iese mult mai bine și este mai apreciat de public. Într-o lume robotizată și mecanizată lucrurile făcute de mână și cu suflet ies în evidență dintr-o mulțime.

În al cincilea rând, vei avea nevoie de momente de solitudine. Indiferent dacă ești o persoană extrovertă sau introvertă, redactarea unui text, mai ales dacă ar trebui să convingă cititorii să cumpere, va cere momente de maximă concentrare. Pentru a te concentra asupra textului va trebui să petreci timp în liniște și singurătate. Dacă nu îți place solitudinea, vei avea o reală problemă în a te concentra pentru a scoate un text excepțional.

Ce zici: ai ce îți trebuie pentru a deveni copywriter sau content writer?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *