De ce NU este recomandat sa uscati hainele in casa?

Uscarea hainelor in casa este o practica deosebit de obisnuita si vazuta ca fiind inofensiva. Din pacate, ea se dovedeste a fi extrem de periculoasa. Poate duce la probleme serioase de respiriratie, in special in randul persoanelor predispuse la astm.
Mai multe studii au aratat ca hainele umede asezate pe uscatoare de rufe interioare sau pe calorifere pot creste nivelul de umiditate cu pana la 30%.
Mediile umede incurajeaza dezvoltarea mucegaiului, iar sporii pot provoca reactii alergice la unele persoane. Mucegaiul si sporii fungali sunt deseori invizibili cu ochiul liber. In mod normal, cand oamenii respira acesti spori, sistemul lor imunitar ii ajuta sa scape de ei prin tuse sau stranut. Daca nu sunteti sensibil la mucegai, este posibil sa nu simtiti nicio reactie.
Dar, pentru unele persoane cu astm, sensibile la spori de mucegai, acest lucru poate actiona ca un declansator, determinand inrautatirea simptomelor de astm.
Cine sunt cei mai afectati?
Exista alternative si masuri de precautile pentru a usca hainele in casa.
Persoanele predispuse la astm sunt mai susceptibile de a observa simptomele negative determinate de fungi si mucegai. Iata despre cine poate fi vorba:
- copii
- oameni in varsta
- persoane cu probleme de piele existente, cum ar fi eczema
- persoane cu sistem imunitar slabit
- persoane cu astm sever.
Sporii pot provoca infectii pulmonare. Ei se dezvolta pe tot parcursul anului, dar inregistreaza un apogeu in ianuarie si februarie.
Dar nu putem schimba vremea in sezonul rece?
Deci cum putem sa combatem aceasta problema?
Acolo si cand este posibil sa uscati hainele afara, faceti acest lucru. Cand trebuie sa uscati hainele in interior, folositi un uscator electric sau uscati hainele intr-un spatiu bine ventilat, departe de dormitoare si zonele unde petreceti majoritatea timpului.
Mucegaiul se poate dezvolta in locuri umede, cum ar fi in bai, bucatarii si subsoluri.
- Incercati sa nu uscati hainele in interior sau sa depozitati hainele in dulapuri umede.
- Pentru a preveni formarea mucegaiului in interior, asigurati-va ca aveti casa bine ventilata. Pentru aceasta deschideti periodic ferestrele.
- Utilizati ventilatoare extractoare sau tineti ferestrele deschise in baie, la dus, in bucatarie sau acolo unde uscati hainele.
- Indepartati mucegaiul de pe suprafetele dure folosind un amestec de apa, otet si sapun.
- Pastrati umiditatea la minim. Utilizati un umidificator sau un purificator de aer, daca este nevoie.
- Mentineti aerul conditionat si filtrele de incalzire curate.
Pentru uscatoare de rufe pe care le puteti folosi in exterior sau in interior, in conditiile recomandate mai sus, accesati siteu nostru blusmart.ro