De ce sa alegem incalzirea prin pardoseala

Inainte de a opta pentru incalzire electrica in pardoseala, trebuie sa stii cateva lucruri, astfel incat sa te bucuri de toate avantajele pe care le ofera aceasta. Reprezentand o metoda eficienta, eleganta, dar si sigura in ceea ce priveste incalzirea locuintei, aceasta modalitate de incalzire este apreciata de multe persoane.

Ce avantaje ofera aceasta incalzire electrica in pardoseala?

Multe persoane apeleazala incalzire electrica in pardoseala este o modalitate excelenta de a va incalzi locuinta. Aceasta modalitate de incalzire este avantajoasa pentru ca nu mai presupune si montarea de calorifere sau alte surse de caldura care sa ocupe spatiul. Exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti inainte de a incepe sa va bucurati de acest tip de incalzire prin pardoseala.

Confortul termic este un lucru esential in orice tip de locuinta. Acesta este motivul pentru care un numar mare de persoane opteaza pentru acest tip de incalzire prin pardoseala. Pe piata sunt prezente mai multe tipuri de incalzite prin pardoseala, primul fiind tipul radiant. Acesta poate fi instalat fara nici un fel de problema sub orice tip de pardoseala. El poate fi instalat chiar in perete sau plafon. Sistemul de incalzire cu aer cald este si el o modalitate apreciata, acest sistem distribuind caldura cu ajutorul unor conducte. Conductele produc curenti de aer foarte puternici, iar sistemul transmite in acest fel caldura prin convectie din partea unui corp solid.

Incalzirea cu agent termic lichid este o metoda eficienta, mai ales din punctul de vedere al costurilor. Acest sistem seamana cu unul de incalzire cu aer cald. In locul aerului cald, agentul termic este unul lichid, in principiu apa. Apa care circula prin pardoseala este incalzita la temperaturi mai mici decat apa folosita in sisteme conventionale pentru ca ea trebuie sa actioneze pe suprafete mult mai mari.

Pardoseala cu placi ceramice este perfecta pentru incalzire electrica in pardoseala, specialistii recomandand-o de fiecare data. Acest tip de incalzire este recomandat si in cazul podelelor din lemn, dar si pentru cele laminate. Este important sa se verifice si umiditatea in permanenta. Nu este recomandata montarea unui sistem de incalzire in momentul in care pardoseala este acoperita cu o mocheta sau un covor pentru ca in acest fel materialul izoleaza aproape complet caldura, iar incalzirea devine mai greoaie. Pentru o incalzire cat mai buna este nevoie de o temperatura mai mare a agentului termic, spre deosebire de situatia unei pardoseli neacoperite.

Incalzirea prin pardoseala mai prezinta si unele avantaje suplimentare, ea oferind un mediu ideal in toata incaperea. Aceasta reuseste sa pastreze o temperatura optima in toata incaperea, spre deosebrie de sistemele de incalzire. Ea pastreaza si caldura in incapere, mult mai bine fata de sistemele de incalzire cu radiatoare. Sistemul de incalzire prin pardoseala este mult mai economic din punct de vedere financiar, el avand si un consum redus de energie. Se poate economisi in acest fel pana la 30%. Daca apare o defectiune, nu va trebui sa scoateti toata pardoseala, ci doar locul unde este defectiunea. Se inlocuieste in acest fel o singura piesa, iar sistemul este pus in functiune in cel mai scurt timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *