De ce scaunele directoriale sunt recomandate celor care petrec mult timp la birou

Asezat in aceeasi pozitie la locul de munca, timp de 8 ore, poti experimenta dureri cumplite de spate. Pozitia incorecta si lipsa miscarii pot exercita presiune asupra coloanei vertebrale. Pentru a diminua cat mai mult aceste efecte nocive, ar fi recomandat sa alegi un scaun special, din gama de scaune directoriale disponibile in magazinele de specialitate. Iata de ce ai nevoie de un scaun potrivit pentru munca.

Cand lucrezi la birou, trebuie sa petreci mai mult timp asezat pe un scaun. A sta in aceeasi pozitie mult timp nu este bine, deoarece acesta pozitie exercita stres excesiv asupra coloanei vertebrale. Un scaun ergonomic directorial este destul de diferit de un scaun traditional. Este special conceput pentru a oferi odihna completa principalelor parti ale corpului care sunt predispuse la stres in timpul lucrului.

Ce face un scaun directorial?

Iti va sustine postura: scaunele traditionale pot fi unul dintre motivele pentru care oamenii tind sa aiba o postura incorecta in timp ce stau la birou. Un scaun ergonomic directorial ia in considerare aceste probleme. Are toate caracteristicile necesare, inclusiv tetiere si spatar, care iti va sustine pozitia in timp ce stai jos. Mai mult, poti regla inaltimea pentru a sta cu picioarele pe podea, cu genunchii la un unghi de 90 de grade fata de podea si paralel cu soldurile. Aceste corectii te ajuta automat sa iti imbunatatesti pozitia.

Este mai confortabil: scaunele directoriale ergonomice sunt mai confortabile decat scaunele normale, deoarece sunt usor de utilizat. Poti ajusta toate caracteristicile in mod individual pentru a se potrivi nevoilor tale pana cand te vei simti confortabil.

Reduce riscul de aparitie a durerilor gatului: fara un suport pentru gat pentru o lunga perioada de timp, vei dezvolta rigiditate in regiunea gatului si a umerilor. Acest lucru poate duce chiar la complicatii precum spondiloza cervicala. Scaunele directoriale au tetiere care sustin capul si gatul. Aceasta este mai ales o caracteristica buna pentru persoanele care petrec mai mult timp raspunzand la apeluri telefonice la locul de munca.

Reduce riscul de dureri de spate: scaunele directoriale sunt dotate cu un spatar care sustine curba naturala a coloanei vertebrale. Spre deosebire de scaunele traditionale, scaunele directoriale sunt suficient de inalte pentru a sustine intregul spate. Unele scaune au o functie care iti permite sa inclini scaunul la un unghi mai mare de 90 de grade.

Reduce presiunea asupra soldurilor: scaunele normale au o suprafata dura. Deci, atunci cand stai, scaunul exercita o presiune suplimentara asupra regiunii soldului. Un scaun directorial are o adancime buna a scaunului, care sustine soldurile si fesele.

Faciliteaza munca: toate caracteristicile unui scaun directorial sunt reglabile pentru a se potrivi diferitelor activitati pe care le poti desfasura la birou. De asemenea, are roti, ceea ce permite utilizatorului sa se deplaseze rapid fara a fi nevoie sa se ridice de pe scaun.

Oamenii ar trebui sa inteleaga ca scaunele directoriale nu sunt solutia la toate problemele de sanatate legate de munca la birou. Acestia ar trebui sa fie constienti de postura lor in timp ce stau. Chiar si dupa utilizarea unui scaun directorial, daca tii spatele cocosat, vei suferi tot felul de probleme. Totusi, un astfel de scaun te poate ajuta foarte mult.

In concluzie…

Scaunele directoriale, special concepute pentru birou, au un rol extrem de important in buna functionare a activitatilor zilnice. Indiferent de profesia pe care o ai, atata timp cat lucrezi la birou si esti fortat sa stai 8 ore pe acel scaun, ia in considerare achizitionarea unui produs de calitate, care sa respecte forma anatomica a coloanei tale si care sa iti ofere suportul ideal pentru a te simti cat mai bine cand muncesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *