De ce sunt importante jucariile in dezvoltarea copilului

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

O parte importanta a dezvoltarii copilului tau este invatarea prin joc. Oferindu-i jucarii copii care sa fie educationale, micutul tau va obtine o multime de avantaje de care va avea nevoie atunci cand isi va croi drumul sau propriu prin viata.

Invatarea prin joc este asadar o parte esentiala a dezvoltarii timpurii. Mintea unui copil se extinde mereu si acest lucru nu este niciodata mai evident decat in primii ani de viata. Cand exploreaza lumea din jurul lor si se scufunda in mediul in care traiesc, copiii mici invata sa inteleaga anumite concepte pe masura ce absorb ceea ce vad – in special atunci cand se implica in jocuri imaginative.

​Iata, mai exact, de ce sunt importante jucariile in dezvoltarea copilului:

Stimuleaza creativitatea.

Jucariile sunt concepute pentru a oferi informatii si pentru a starni creativitatea micutilor, ajutandu-i sa exploreze lumea intr-un mod mai colorat. Acest lucru ii ajuta pe cei mici sa priveasca problemele cu alti ochi si sa gaseasca solutii creative.

Imbunatatesc imaginatia.

O jucarie educationala poate ajuta la imbunatatirea imaginatiei copilului, ceea ce, la randul sau, poate ajuta copilul sa devina mai creativ. Creativitatea si imaginatia sunt interconectate si pot fi stimulate sau imbogatite in cazul copiilor ce se joaca cu jucarii educationale inca din primii lor ani de viata.

Le ofera micutilor diverse informatii despre arta, stiinta, tehnologie, etc.

Exista o sumedenie de jucarii educationale care ofera informatii despre stiinta, tehnologie, muzica, inginerie, arte plastice, matematica si alte domenii, ajutandu-i astfel pe copii sa se pregateasca pentru scoala si sa-si formeze inca de mici o oarecare cultura generala.

Stimuleaza dezvoltarea motrica.

De cand sunt bebelusi, copiii apuca tot ce se afla la indemana lor si exploreaza mediul lor inconjurator. Acest lucru ii ajuta sa-si dezvolte abilitatile motorii. Ei invata daca un obiect are proprietati speciale prin simtul lor tactil – si il exploreaza in continuare daca are. Jucariile de tras/impins, de exemplu, pot fi de mare ajutor in dezvoltarea abilitatilor lor motorii.

Imbunatatesc dezvoltarea cognitiva.

O multime de jucarii pot ajuta la dezvoltarea copilului pe masura ce micutul incearca sa foloseasca abilitati precum rationamentul, inteligenta, memoria si limbajul. Aceste abilitati il ajuta pe cel mic sa fie pregatit pentru scoala si sa aiba mai multa incredere in sine.

spot_imgspot_img