De ce un credit IFN poate fi o opțiune mai bună decât unul obținut de la o bancă

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Întâmpini anumite dificultăți financiare, trebuie să rezolvi o situație urgentă sau ai nevoie de bani ca să-ți plătești vacanța? Oricare ar fi nevoile sau dorințele tale, înclină balanța în favoarea unui credit IFN în loc să apelezi la o bancă. Iată de ce un astfel de împrumut poate fi o opțiune mai bună pentru tine:

Este o soluție accesibilă și avantajoasă

Creditul IFN este oferit de o instituție financiară nebancară și reprezintă o modalitate simplă de a accesa diverse sume de bani pentru nevoile financiare urgente. Procesul de aplicare este ușor și se desfășoară online, nu trebuie să prezinți niciun fel de garanții și ai posibilitatea de a intra rapid în posesia banilor. Află mai multe detalii despre creditul nebancar de la Viaconto dacă intenționezi să soliciți un împrumut pentru acoperirea cheltuielilor care nu suportă amânare.

Condițiile de eligibilitate nu sunt deloc restrictive

Cu siguranță unul dintre plusurile creditului nebancar este birocrația redusă. Spre deosebire de instituțiile bancare, unde beneficiarilor li se cer numeroase acte, IFN-urile au condiții mult mai relaxate. Solicitanții trebuie doar să completeze un formular online, care se găsește pe pagina web a finanțatorului, să atașeze cererii copia actului de identitate și dovada unor venituri periodice.

Împrumutul IFN este acreditat de Banca Națională a României, iar întreaga procedură se desfășoară în condițiile legii. Mai mult, condițiile de eligibilitate pot fi îndeplinite cu ușurință atât de către un salariat, cât și de un pensionar sau o persoană care încasează indemnizație de șomaj ori are alte câștiguri.

Se pot împrumuta sume mai mici de bani

Creditul nebancar este o alternativă la cel oferit de bănci întrucât se pot accesa și sume mai mici de bani, chiar și de câteva sute de lei. Practic, beneficiarii pot împrumuta fix cât au nevoie, indiferent dacă este vorba de 200 de lei, 1.000 sau 4.000 de lei. În situația în care se întâmplă ca într-o lună facturile la utilități să depășească o anumită valoare sau apar niște cheltuieli neprevăzute, băncile nu vor acorda împrumuturi de doar câteva sute de lei pentru acoperirea costurilor.

Termenii de rambursare sunt flexibili

În general, împrumuturile clasice oferă o perioadă mai lungă de rambursare a creditului, iar asta înseamnă dobânzi și cheltuieli mai mari pentru beneficiari. IFN-urile în schimb, acordă finanțare pentru o perioadă scurtă de timp, de regulă între 7 și 30 de zile. Solicitanții își aleg termenul de rambursare și, dacă nu reușesc să se încadreze în intervalul stabilit inițial, pot opta pentru prelungirea acestuia, contra unei taxe de amânare.

Procesul de creditare se desfășoară foarte repede

Un real ajutor în situațiile dificile, creditul nebancar poate fi accesat din confortul casei sau din orice alt loc. Împrumutul se solicită online, ceea ce înseamnă că nu sunt necesare deplasările la ghișeu, întâlnirile ori apelurile telefonice cu angajați ai instituției de credit. Beneficiarii trebuie să aibă la îndemână doar un dispozitiv cu conexiune la internet, pentru completarea și transmiterea solicitării de împrumut, și un cont bancar activ în care să primească banii.

Nu este nevoie de nicio interacțiune fizică între solicitanți și finanțator, cererea de împrumut se procesează foarte repede, iar accesul la resursele financiare este imediat. Mai exact, banii ajung rapid în contul clienților, chiar în mai puțin de 24 de ore.

Creditul IFN nu presupune birocrație multă, timp pierdut și deplasări la o sucursală a finanțatorului. Acesta poate fi accesat în orice moment, de oriunde, fiind o modalitate simpla de a obține sumele de bani necesare pentru acoperirea nevoilor financiare ce presupun o rezolvare imediată.

spot_imgspot_img