Cum planifici un city break low cost? 4 sfaturi utile

Un city break este o soluție ideală pentru concediile scurte, dar în care vrei să vezi ceva deosebit, să experimentezi lucruri noi și să iei o pauză de la rutina zilnică.
De asemenea, city break-ul este și o oportunitate de a economisi bani datorită posibilităților de a planifica o escapadă la un preț redus.
Iată câteva sfaturi și sugestii pentru a planifica un city break low cost, indiferent de perioadă și de locul în care vrei să călătorești.
1.Alege cu atenție perioada de călătorie
Prețurile, atât la cazare, cât și la transport variază în funcție de perioada anului. De sărbători, prețurile cresc din cauza fluxului mare de călători, în special în cazul avionului. Pe Vola, poți verifica prețurile în avans pentru a planifica din timp o călătorie la un preț accesibil chiar și în perioada sărbătorilor.
De asemenea, există posibilitatea ca în timpul weekendurilor să crească prețurile la cazări, mai ales dacă alegi o țară și un oraș recunoscute pentru obiectivele turistice sau viața de noapte.
2. Alege o cazare prietenoasă cu bugetul
Dacă vrei să pleci într-un city break, cel mai probabil, te vei concentra pe vizitat muzee, restaurante și alte atracții specifice. Din acest motiv, poți alege un spațiu de cazare de dimensiuni mici, prietenos cu bugetul.
Hostelurile și apartamentele sunt adesea mai ieftine decât hotelurile și oferă mai multă libertate. Ai la dispoziție posibilități de a efectua check-in automat fără a fi nevoit să te întâlnești cu proprietarul spațiului.
Dacă îți dorești să te încadrezi în buget și un spațiu mai mic nu reprezintă o problemă, alege ceva mai aproape de centru. În caz contrar, caută un apartament în regim hotelier mai mare, dar mai departe de centrul orașului.
3. Evită cheltuielile extra
Cheltuielile extra nu sunt incluse când faci bugetul pentru vacanță, așa că evită să le faci în scurta ședere în afara țării. Evită să iei taxiul sau să mănânci la restaurante foarte scumpe.
Folosește mijloace de transport în comun și nu ezita să cumperi alimente de la o piață locală sau de la supermarket. Transportul în comun este bine organizat în întreaga Europă, iar în orașe precum Amsterdam, cei mai mulți localnici se bazează pe mersul cu bicicleta.
Poți încerca mereu ceva nou, așa că poți folosi mijloace de transport alternative pentru a experimenta cu adevărat o societate diferită.
4. Planifică din timp, dar fii flexibil
Planificarea city break-ului din timp te va ajuta să găsești oferte și să eviți perioadele supraîncărcate din sezonul turistic. Orașe precum Barcelona, Paris sau Roma sunt vizitate cel mai mult în perioada verii, când oameni de pretutindeni aleg să petreacă principalul concediu în aceste orașe.
Este important să fii flexibil, de asemenea. Nu te fixa pe un itinerariu fix și evită să vizitezi doar obiectivele turistice sau restaurantele ușor accesibile în centrul orașelor. În acest fel, poți evita aglomerația, dar poți și să descoperi locuri deosebite, la prețuri mult mai reduse.
Planificarea cu atenție a unui city break low cost poate să-ți ofere o vacanță memorabilă, fără să îți compromiți bugetul. Bucură-te de călătorie gândindu-te deja la următoarea!