Decizia Tribunalului Gorj în privinţa dosarului lui Darius Vâlcov. Cererea de declinare a competenţei, respinsă

Dosarul în care Darius Vâlcov este acuzat de instigare la dare şi luare de mită va fi judecat în continuare la Tribunalul Gorj, instanţa respingând, marţi, cererea avocatului său, care este soţia secretarului general al Guvernului, Toni Greblă, de declinare a competenţei.


Imaginea articolului Decizia Tribunalului Gorj în privinţa dosarului lui Darius Vâlcov. Cererea de declinare a competenţei, respinsă

Dosarul lui Darius Vâlcov rămâne la Tribunalul Gorj; cererea de declinare a competenţei, respinsă

Tribunalul Gorj a respins, marţi, solicitarea avocatului Mihaela Greblă, de trimitere a dosarului lui Darius Vâlcov la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), întrucât faptele pentru care clientul său a fost trimis în judecată sunt asimilate celor de corupţie.

”S-a respins cererea de declinare a competenţei. Au zis că a fost invocată şi pe cameră preliminară, dar pe cameră preliminară a fost invocată pe competenţa organului de urmărire penală, nu a instanţei. A rămas să se judece în continuare aici, la Tribunal, au audiat trei martori, unul a fost absent, instanţa a dat termen peste două săptămâni”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mihaela Greblă, avocatul lui Darius Vâlcov.

Instanţa a stabilit un nou termen în acest dosar pentru data de 9 aprilie.

Mihaela Greblă îl va reprezenta pe fostul ministru alături de Lucia Furtună, acesta lipsind la termenul de marţi.

”Nu a venit, nici nu vine până când nu se va finaliza audierea martorilor din rechizitoriu. Pentru că, pentru domnul Vâlcov, în aceeaşi zi i-au adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi de inculpat şi în următoarele trei săptămâni s-a întocmit rechizitoriul, şi-a rezervat dreptul de a da declaraţii şi de a propune alte probe, eventual martori, expertize, după audierea martorilor din rechizitoriu. După ce se termină toţi martorii din rechizitoriu venim cu probele noastre”, a mai declarat Mihaela Greblă.

Fostul ministru al Finanţelor şi senator de Olt, Darius Vâlcov, este acuzat de procurori că ar fi mituit un funcţionar din cadrul Oficiului de Cadastru. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Darius Vâlcov este acuzat că a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii. Ulterior, fostul ministru al Finanţelor Publice ar fi decis să-l coopteze, în cadrul uneia dintre acestea, pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare(OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL – având ca activitate cadastru – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.

Ceilalţi trei inculpaţi în dosar sunt Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphica, Elena Calotă, administratorul societăţii, ambii judecaţi pentru dare de mită şi funcţionarul public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare Olt, Eduard Cincu, acuzat de luare de mită. Potrivit anchetatorilor, Mircea Dogaru a fost cel care, în perioada ianuarie – aprilie 2012, i-a remis lui Eduard Cincu, funcţionar public din cadrul OCPI Olt, suma de 1.000 lei lunar.

 

NEWS 2.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *