Consultările cu societatea civilă pe tema REFERENDUMULUI pe justiţie au început la Cotroceni

Consultările convocate pe tema referendumului de justiţie de preşedintele Klaus Iohannis cu reprezentanţii societăţii civile au început. La şedinţă participă lideri ai unor organizaţii non-guvernamentale şi grupuri civice, precum şi jurnalişti.


Imaginea articolului Consultările cu societatea civilă pe tema REFERENDUMULUI pe justiţie au început la Cotroceni - FOTO

Iohannis a început consultările cu societatea civilă pe tema referendumului, la Cotroceni

La întâlnire participă reprezentanţi de la Funky Citizens, Expert Forum, Centrul pentru Resurse Juridice, Iniţiativa România, Asociaţia Decembrie 89, FreedomHouse România, Centrul Român de Politici Europene, Asociaţia Pro Democraţia, Centrul pentru Inovare Publică, Geeks for democracy, #Rezistenţa, VăDem Just, Active Watch, Consiliul Tineretului din România, Grupul pentru Dialog, Corupţia ucide, precum şi Emilia Şercan şi Mădălina Roşca.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, pentru marţi, la Cotroceni, consultări cu reprezentanţii societăţii civile cu privire la oportunitatea organizării unui referendum pe justiţie. Anunţul a fost făcut iniţial de Elena Calistru, membru al organizaţiei Funky Citizens.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat săptămâna trecută că este ”aproape hotărât” să organizeze un referendum pe data de 26 mai, când vor avea loc alegerile europarlamentare, şi că alături de echipa de la Cotroceni lucrează foarte intens la acest lucru. Şeful statului a mai spus că îşi doreşte ca poporul român „să spună clar dacă tolerează corupţia sau dacă trebuie să tragem linia şi să spunem atât”.

Ulterior, el a declarat la Sinaia că a început să reevalueze ideea unui referendum pentru „a da românilor votul înapoi”, deoarece numai aşa românii pot arăta că nu mai sunt de acord „cu felul în care PSD strică legile justiţiei”.

 

NEWS 2.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *